Hyundai Kona u Hrvatskoj 22. studenog uz cijenu od 119.990 Kn

Hyundai Kona u Hrvatskoj 22. studenog uz cijenu od 119.990 Kn

Novi član B-SUV segmenta te četvrti član hyundaijeve SUV obitelji u Europi, Kona nastavlja niz modela uz Grand Sante Fe, Santa Fe i Tucson. Na hrvatskom tržištu dostupna od 22. studenog 2017, Kona predstavlja individualan, moderan i aktivan životni stil modernih kupaca.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kona je SUV progresivnog dizajna s mogućnošću pogona na sva četiri kotača, 7 DCT mjenjačem i detaljima koji se mogu personalizirati prema potrebama kupaca.

Mnogo opcija personalizacije

Moderan i dinamičan izgled Kone dodatno je naglašen rešetkom hladnjaka koja predstavlja jedan od novih simbola hyundaijevog identiteta s dvostrukim LED prednjim svjetlima i LED dnevnim svjetlima za vožnju te kratkim stražnjim prevjesima i branicima.

Kona dolazi uz deset boja karoserije (Chalk White, Lake Silver, Dark Knight, Tangerine Comet, Acid Yellow, Pulse Red, Velvet Dune, Ceramic Blue, Phantom Black, Blue Lagoon) i dvije boje krova (Dark Knight i Phantom Black), koje čine ukupno dvadeset kombinacija, omogućujući kupcima da kreiraju izgled koji najbolje odgovaraju njihovom karakteru i životnom stilu.

Svi materijali unutrašnjosti pažljivo su odabrani kako bi zadovoljili najviše standarde kvalitete. Novost kod unutrašnjeg dizajna je mogućnost potpune personalizacije i kreiranja vlastitog stila. Dostupne su četiri boje unutrašnjosti, osim klasične sive, moguće je birati između crvene, narančaste i boje limete. Bojom su naglašeni detalji poput ventilacijskih otvora, prošiva presvlaka na sjedalima te obloge upravljača, a crvena i boja limete dolaze i na sigurnosnim pojasevima.

Pogonski strojevi, električna izvedba

Kona nudi izbor između dva moderna visoko učinkovita turbobenzinska motora s velikim okretnim momentom i naprednom učinkovitošću prema pitanju potrošnje goriva. To su 1.0 T-GDI sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem i 120 KS te 1.6 T-GDI sa 177 KS i 7 stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom te pogonom na sve kotače.

Tijekom ljeta 2018. Hyundai će za Konu lansirati i svoju sljedeću generaciju dizelskih motora zapremnine od 1,6 litara dostupnih sa 6-stupanjskim ručnim ili 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvostrukom spojkom, kao i električnu izvedbu ovog automobila.

Multimedija i najviša razina sigurnosti

Kupci mogu birati između tri opcije: standardni audio sustav s 5-inčnim LCD zaslonom s radio uređajem te Bluetooth i USB povezivanjem, audio sustav sa 7-inčnim zaslonom s integriranom stražnjom kamerom za parkiranje, Apple CarPlay i Android Auto sustavom ili 8-inčni zaslon s navigacijom i 3D kartama. Ovaj sustav dolazi uz besplatnu 7-godišnju pretplatu na LIVE usluge koje donose informacije u realnom vremenu, o prometu, vremenskim uvjetima, radarskim kontrolama te zanimljivim lokacijama u blizini.

Kona je opremljena sustavom Hyundai SmartSense koji je u skladu s najvišim europskim sigurnosnim standardima. Između ostalog, podrazumijeva sustav prepoznavanja prepreka i autonomnog kočenja u slučaju opasnosti (AEB with pedestrian detection), detektor mrtvog kuta (BCW), sustav koji upozorava vozača na umor (DAW) i sustav upozorenja prilikom prelaska vozne trake (LKAS).

Kona je prvi model Hyundaia koji nudi Head-up zaslon. Head-up pokazuje relevantne informacije o vožnji izravno u liniji vida vozača, omogućujući vozaču bržu obradu informaciju te zadržavanje pozornosti na cesti. Kona je opremljena i prvoklasnim glazbenim sustavom marke Krell s 8 zvučnika koji donosi vrhunski doživljaj u vožnji.

Cijene Hyundaija Kone kreću od 119.990 Kn uz paket opreme DRIVEit.

Podijeli:
1