Hyundai Kona dobiva oku ugodan redizajn

Hyundai Kona dobiva oku ugodan redizajn

Hyundai Motor Company ovoga je tjedna otkrio prve fotografije Kone, kompaktnog SUV-a, koji dolazi kao električni automobil, hibrid i s klasičnim pogonom

Hyundai Kona jedan je od popularnijih i dizajnerski atraktivnijih SUV-ova na cestama posljednjih godina, a njezina će sljedeća generacija biti još modernijeg izgleda, prilagođenog primarno električnim pogonima i novim tehnologijama. Iz korejske su kompanije ovih dana otkrili prve fotografije nove Kone, gradskog kompaktnog SUV-a, koji će uskoro dobiti sasvim novi izgled.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Kona će, najavljuju, i dalje dolaziti kao automobil s klasičnim pogonom, kao hibrid te potpuno električno vozilo, a bit će tu i sportska izvedba N Line. Svaka od inačica izvana će se donekle razlikovati stilskim elementima, ali sve će dijeliti “elektrificirani” dizajnerski potpis, zaobljene linije te istaknute svjetlosne LED trake, koje će se sprijeda i straga pružati preko cijele širine vozila.

Nova Hyundai Kona ostat će dimenzijama i dalje gradski SUV, no bit će 150 mm duža od aktualne generacije, pa će joj ukupna dužina iznositi 4.355 mm. U širinu Kona će narasti 25 mm, a međuosovinski će razmak biti povećan za 60 mm. Samim time interijer će biti prostraniji i svestraniji.

U središtu kokpita bit će veliki, dvostruki 12,3-inčni zaslon osjetljiv na dodir, ručica mjenjača preselit će pored volana, pa će kabina biti “čišća” i potpuno oslobođenog prostora u središnjem tunelu. Stražnja klupa bit će ravnija, baš poput klupe, što u Hyundaiju ističu kao detalj koji će potvrditi multifunkcionalnost kabine nove Kone. Više detalja o redizajnu i tehničkim karakteristikama obećali su objaviti u narednim mjesecima.

YouTube MP3 - Hotmail
1