Hyundai-Kia – Murcielagov dizajner preuzima Koreance

Hyundai-Kia – Murcielagov dizajner preuzima Koreance

Počevši s jučerašnjim danom Luc Donckerwolke, koji je do sada obnašao dužnost izvršnog dopredsjednika dizajna za marke Hyundai i Genesis, je preuzeo vodstvo dizajna za cijelu Hyundai Motor Grupu što znači kako će imati glavnu riječ kada je riječ o dizajnu budućih modela Hyundaija, Kije i Genesisa.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Na ovoj poziciji Donckerwolke zamjenjuje Petera Schreyera koji će preuzeti savjetničku ulogu, a koji je uvelike zaslužan za veliki dizajnerski iskorak kojeg su Hyundai i Kia ostvarili u posljednjih desetak godina.

Prije nego što se pridružio Grupi Hyundai tijekom 2015. Donckerwolke je ostvario impresivnu karijeru u Grupi Volkswagen. Točnije, u nju je stigao tijekom 1992, a isprva je radio za Škodu te pridonio razvoju prvih modernih generacija modela Fabia i Octavia.

Potom je 1996. prešao u Audi te dizajnirao A4 Avant i A2, a 1998. je imenovan šefom dizajna u Lamborghiniju gdje je ostavio svoj trag na modelima Murcielago, Diablo i Gallardo. U Seat prelazi tijekom 2005, a potom 2012. u Bentley. Nakon toga, kako smo već rekli 2015. stiže u Grupu Hyundai.

Podijeli:
1