Hyundai i30 N – korejska jurilica

Hyundai i30 N – korejska jurilica

Hyundai je upravo predstavio svoj prvi istinski hot-hatch, odnosno prvog člana nove performance obitelji pod oznakom N. Riječ je dakako o hyundaijevom odgovoru na Golf GTI i druge slične modele, a pokreće ga 2,0-litreni 4-cilindrični turbobenzinski pogonski stroj koji će biti dostupan u dvije izvedbe različite snage, a obje će biti uparene sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem s rev-matching funkcijom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Osnovna verzija razvija snagu od 250 KS, a izvedba Performance Package razvija snagu od 275 KS. Prvi će do 100 km/h ubrzavati za 6,5 sekundi, a druga za 6,1 sekundi. Obje razvijaju najveći okretni moment od 352 Nm te će im najveća brzina iznositi 250 km/h.

Oba modela će biti standardno opremljena s novim prilagodljivim ovjesom koji će nuditi pet različitih podešenja: Eco, Normal, Sport, N i N Custom. Svaki od njih se može aktivirati prekidačem na upravljaču, a neovisno od podešenja ovjesa vozač može podesiti, putem istih prekidača, parametre rada motora, ESP-a, zvuka motora, osjetljivost upravljača, odzivnost gasa i sl.

Izvedba Performance Package dolazi i s 19-colnim alu naplacima te gumama Pirelli P-Zero, većim diskovima s crvenim kočničkim kliještima, elektronički nadziranim diferencijalom s blokadom proklizavanja i dorađenim ispušnim sustavom. Oba modela će nuditi elektronički generator zvuka za dodatni gušt u vožnji.

U Hyundaiju kažu kako je novi i30 N osmišljen i razvijan kao zabavni sportski automobil za svakodnevnu upotrebu s kojim će vozač moći redovito posjećivati trkaću stazu te na njoj ostvarivati vrhunska vremena.

Aero kit uključuje nove branike i stražnji spojler, a proizvođač kaže da je uspio u svom naumu stvaranja optimalnog odnosa između downforcea i otpora zraka za najbolje moguće uživanje u vožnji. Recimo i da je podnica i30 N za 4 mm niža od one standardnih modela. Unutrašnjost je također prošla kroz određene sportske preinake, a najviše se ističu novi upravljač, ručica mjenjača, nova instrumentna ploča, sportska sjedala te naravno razne N oznake.

i30 N će biti dostupan sa šest različitih boja vanjštine, uključujući i posebnu Performance plavu koju možete vidjeti na priloženim slikama. Ostale boje su Clean SLate, Polar bijela, Micron siva, Phantom crna i Engine crvena.

Dolazak ovog modela na europska tržišta je zakazan za kraj ove godine, a cijena mu još uvijek nije poznata.

YouTube MP3 - Hotmail
1