Hyundai i30 Fastback N – praktično i brzo

Hyundai i30 Fastback N – praktično i brzo

Hyundai je upravo predstavio svoj treći N model. Točnije, nakon i30 N i Velostera N na tržište će uskoro stići i 30 Fastback N, odnosno praktičniji sportski automobil kojeg njegov proizvođač opisuje kao “prvi coupe s petorim vratima u C segmentu.”

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Srce ovog automobila čini već dobro poznati 2,0-litreni turbo 4-cilindrični benzinac koji će biti dostupan u dvije izvedbe snage 250 i 275 KS u Performance paketu, kao što je slučaj i kod modela i30 N. U obje izvedbe najveći okretni moment iznosi 353 Nm, odnosno u overboostu 378 Nm. Motor je uparen sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem te pogonom na prednje kotače.

Osnovni će model do 100 km/h ubrzati za 6,4 sekunde, dok će s Performance paketom za isto ubrzanje biti potrebno 6,1 sekunda. Obje verzije će dostizati najveću brzinu od 250 km/h. Vozač će moći prilagoditi način rada pogonskog sklopa putem izbornika na upravljaču, a načini rada su Eco, Normal, Sport, N i N Custom.

Kada je riječ o dizajnu novi član obitelji N se može pohvaliti agresivnijim stylingom prepoznatljivim s modela i30, a tu su i razne dorade interijera, infotainmenta i sl. Službena premijera će se održati početkom idućeg mjeseca na pariškom auto salonu, a početak prodaje se može očekivati nedugo zatim.

Podijeli:
1