Hyundai i Kia spremaju još jedan manji crossover za Europu

Hyundai i Kia spremaju još jedan manji crossover za Europu

Prema posljednjim saznanjima Hyundai i Kia razmatraju mogućnost proširivanje svoje crossover ponude na europskim tržištima i to s još jednim subkompaktnim modelom pod obje značke. Podsjetimo, trenutno ulazni modeli u ovaj segment su Hyundai Kona i Kia Stonic, a navodno novitet bi se smjestio ispod njih.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konačna odluka još uvijek nije donijeta, no s obzirom na trenutne tržišne trendove i potražnju za crossoverima čini se kako ne možete u svojoj ponudi imati previše crossovera. Drugim riječima, dobra je šansa da će odluka biti pozitivna, uostalom proizvođači će rijetko otvoreno govoriti o budućim novitetima ako nema konkretnijih planova. Da se razmatra mogućnost dolaska ovih modela Automotive Newsu je potvrđeno i iz Hyundaija i iz Kije.

U osnovi ovi bi modeli bili crossover izvedbe modela i10 i Picanta od kojih bi posudili motorizaciju te bi bili isključivo opremljeni s pogonom na prednje kotače. Nadalje, ovi bi noviteti vjerojatno bili kraći od 4 m gdje se već nalazi suzukijev Jimny, a u doglednoj budućnosti će im se pridružiti i maleni Jeep s obzirom da se navodno sprema model manji od Renegadea. Također, VW navodno radi na modelu manjem od T-Crossa za kojeg neki navode da će nositi oznaku T-Track pa će se konkurencija među crossoverima A segmenta ubrzo zaoštriti.

Podijeli:
1