Hyundai i Kia namjeravaju povećati ponudu SUV-ova i crossovera

Hyundai i Kia namjeravaju povećati ponudu SUV-ova i crossovera

Vodstvo Hyundaija i Kije smatra kako će se trend rasta popularnosti SUV-ova i crossovera nastaviti barem u sljedećih pet godina te namjeravaju sukladno tome uskladiti svoju ponudu, odnosno povećati broj takvih modela kako bi putem njih povećali svoju prodaju i zaradu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U intervjuu Automotive Newsu hyundaijev glavni izvršni direktor Wonhee Lee je izjavio kako trenutne strategija razvoja uključuje popunjavanje svih mogućih praznina u ponudi te se na taj način prilagoditi potražnji tržišta. Obje marke globalno trenutno imaju nešto manji udio SUV-ova i crossovera u svojim ukupnim prodajnim rezultatima od prosjeka pa tome žele doskočiti novim modelima.

Prostora za rast svakako ima. S jedne strane obje marke kupcima mogu ponuditi još veće i luksuznije proizvode, a tu je i mogućnost lansiranje dizajnom dinamičnijih inačica postojećih modela, odnosno tzv. coupe-SUV-ova. Također, prostora za rast ima i s druge strane spektra, a sasvim je moguće da se u ponudi pojave i novi pickup modeli s obzirom da raste ponuda i za tom vrstom vozila.

Dakako, dostupnost pojedinih modela će ovisiti od tržišta do tržišta, a ponuda bi se trebala razlikovati i dostupnošću različitih pogonskih sklopova u tim novitetima.

Podijeli:
1