Hyundai FE Fuel Cell Concept – futuristički model s autonomijom od 800 km

Hyundai FE Fuel Cell Concept – futuristički model s autonomijom od 800 km

Hyundai je u Ženevi predstavio svoj novi konceptni model s vodikovim pogonom, odnosno gorivim ćelijama koje mu omogućuju autonomiju od oko 800 km. Važnost ovog automobila nije samo u uvidu u razvoja dizajna budućih hyundaijevih automobila, već i u činjenici kako Hyundai namjerava ozbiljnije krenuti s gorivim ćelijama od sljedeće godine pa studijski FE služi kao najava unaprijeđene izvedbe ovog pogonskog sklopa te konkretnog produkcijskog modela koji će ga koristiti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, u odnosu na trenutni Tucson (ix35) Fuel Cell nova verzija ovog pogonskog sklopa je 20% lakša, 10% učinkovitija, a kapacitet gorivih ćelija je narastao za 30%. Sve to zajedno je omogućilo rast autonomije do oko ili čak preko 800 km što je više no dovoljno da otkloni svaku sumnju u jednostavnost i praktičnost svakodnevnog korištenja ovakvih automobila.

Što se novog modela tiče, a čije ime za sada nije poznato, koji će se temeljiti na ovoj studiji recimo da će isti, pored naprednog vodikovog pogona biti opremljen i posljednjim sigurnosnim i sustavima pomoći vozaču koji su dio programa Hyundai Smart Sense. Također, vjeruje se da će se ovaj model temeljiti na novoj platformi te da će mu premijera biti održana sljedeće godine na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu, u Južnoj Koreji.

YouTube MP3 - Hotmail
1