Hyundai će početi prodavati automobile preko Amazona

Hyundai će početi prodavati automobile preko Amazona

Kupci u SAD-u od sljedeće će godine prvi puta moći preko najpopularnije internetske trgovine na svijetu kupiti novi automobil. Dio je to upravo objavljene suradnje Amazona i Hyundaija

Hyundai i Amazon objavili su detalje novog ugovora o partnerskoj suradnji, čiji je cilj donijeti nova iskustva kupcima automobila korejskog proizvođača. Suradnja će se odvijati na nekoliko područja, od računalstva u oblaku pa sve do inovativnog načina narudžbe novih automobila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Počevši od 2024. godine, Amazon će prvi puta omogućiti distributerima automobila prodaju vozila na svojoj internetskoj trgovini, ali samo na području SAD-a. Prva marka, koja će biti dostupna u toj ponudi, bit će upravo Hyundai, čija će vozila kupci moći naručiti potpuno online, kao da kupuju bilo koji drugi predmet iz Amazonove ponude.

Do automobila u nekoliko klikova

Na izbor će imati dvije opcije: ili će automobil preuzeti osobno kod lokalnog distributera, ili će im ono – poput paketa – biti dostavljeno na kućni prag u terminu prema izboru. Dakako, pretraživanje novih vozila na Amazonu bit će detaljno, prema brojnim karakteristikama, a jednom kada se na kupovinu odluče, kupci će moći odabrati i način plaćanja, pa čak i financiranja putem kredita.

Osim dodavanja automobila u webshop, Hyundai će u suradnji s Amazonom dobiti još nekoliko konkurentskih prednosti. Kao prvo, njihov partner za računalstvo u oblaku ubuduće će biti Amazonov AWS. Na njega će se oslanjati cijelo poslovanje ove velike korporacije u narednim godinama, od istraživanja, preko proizvodnje pa sve do upravljanja kupcima.

Od 2025. godine Hyundai će u svoje automobile početi ugrađivati i podršku za sustav glasovne asistentice Alexe, poznate s pametnih zvučnika linije Amazon Echo. Vozači i putnici u novim će automobilima te marke moći glasom zatražiti reprodukciju glazbe, podcasta, audioknjiga, ili pak zadavati razne upite vezane za promet ili vrijeme, postavljati podsjetnike i slično. Alexa u automobilima moći će se povezati i sa sustavima pametnog doma, pa će glasovne naredbe u autu moći kontrolirati i pametne uređaje koje imaju kod kuće.

YouTube MP3 - Hotmail
1