Hyundai bi mogao lansirati N izvedbu modela Kona

Hyundai bi mogao lansirati N izvedbu modela Kona

Hyundai je relativno nedavno lansirao svoju performance pod-marku N koja trenutno uključuje dva člana i30 N i Veloster N. No, to je tek početak ove modelne linije s obzirom da bi N izvedbe trebali dobiti i neki drugi hyundaijevi modeli, a jedan od vrlo izglednih kandidata je Kona.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, britanski Autocar tvrdi, nakon razgovora sa šefom N odjela Albertom Biermannom, kako je Kona N već u razvoju. Točnije, Biermann je potvrdio kako je svojim stručnjacima dao u nalog proizvesti testni prototip performance verzije ovog crossovera koja će dobiti novi ovjes, upravljač, kočnice i druge slične komponente.

Dakako, tu je i 2,0-litreni turbo 4-cilindrični motor iz i30 N koji bi u Koni N trebao razvijati snagu od oko 250 KS. Ovaj je motor uparen s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem te pogonom na prednje kotače.

Na temelju rezultata koje će testni prototip ostvariti će biti donijeta odluka o proizvodnji, no raniji izvještaji su upućivali na to da će lansiranje Kone N sigurna stvar te da će ovaj model na tržite stići prije kraja ovog desetljeća.

Što se dizajna tiče može se očekivati agresivniji aero paket, novi prednji i stražnji branici, stražnji difuzor, krovni spojler te razni drugi korisni i ukrasni elementi koji će vizualno odvojiti ovaj model od ostatka ponude. Dakako, Kona N bi trebala dobiti i jedinstvene veće naplatke.

Podijeli:
1