Hyundai 45 – retro izvana, moderan iznutra

Hyundai 45 – retro izvana, moderan iznutra

Hyundai je u Frankfurtu predstavio konceptni model 45 EV, a radi se o studiji koja nam najavljuje daljnju elektrifikaciju ponude ovog korejskog proizvođača. Također, s obim modelom Hyundai nas podsjeća na svoju povijest, odnosno konkretnije na konceptni Pony Coupe iz 1974. čiji je dizajn inspirirao ovaj frankfurtski izložak.

Ime ovog automobila ukazuje na broj godina koji je prošao od predstavljanja spomenutog Pony Coupea, a svojim dizajnom nam ukazuje na smjer kojim Hyundai namjerava krenuti sa svojim budućim električnim vozilima. Uz kockasti dizajn 45-ica najavljuje aerodinamična i lagana vozila s čistim linijama uz minimalistički pristup.

Unutrašnjost je prilagođena autonomnom upravljanju i opremljena naprednim infotainmentom te zaslonima integriranim u prednju armaturu. Električni pogonski sklop omogućuje maksimalnu iskoristivost prostora s obzirom da su baterije i motori pozicionirani oko i ispod putničkog prostora. Inače, kabina je minimalistički uređena, a želja dizajnera je bila stvoriti toplu i ugodnu atmosferu.

Za sada nema nikakvih konkretnih detalja o pogonskom sklopu, no znamo da je ovaj model zamišljen s električnim pogonskim sklopom.

Podijeli:
1