Hyundai 45 – retro izvana, moderan iznutra

Hyundai 45 – retro izvana, moderan iznutra

Hyundai je u Frankfurtu predstavio konceptni model 45 EV, a radi se o studiji koja nam najavljuje daljnju elektrifikaciju ponude ovog korejskog proizvođača. Također, s obim modelom Hyundai nas podsjeća na svoju povijest, odnosno konkretnije na konceptni Pony Coupe iz 1974. čiji je dizajn inspirirao ovaj frankfurtski izložak.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ime ovog automobila ukazuje na broj godina koji je prošao od predstavljanja spomenutog Pony Coupea, a svojim dizajnom nam ukazuje na smjer kojim Hyundai namjerava krenuti sa svojim budućim električnim vozilima. Uz kockasti dizajn 45-ica najavljuje aerodinamična i lagana vozila s čistim linijama uz minimalistički pristup.

Unutrašnjost je prilagođena autonomnom upravljanju i opremljena naprednim infotainmentom te zaslonima integriranim u prednju armaturu. Električni pogonski sklop omogućuje maksimalnu iskoristivost prostora s obzirom da su baterije i motori pozicionirani oko i ispod putničkog prostora. Inače, kabina je minimalistički uređena, a želja dizajnera je bila stvoriti toplu i ugodnu atmosferu.

Za sada nema nikakvih konkretnih detalja o pogonskom sklopu, no znamo da je ovaj model zamišljen s električnim pogonskim sklopom.

Podijeli:
1