Huawei je razvio naprednu tehnologiju za autonomne automobile

Huawei je razvio naprednu tehnologiju za autonomne automobile

Tehnološki div Huawei je razvio napredni sustav za samovozne automobile temeljen na umjetnoj inteligenciji koji prepoznaje i razumije okolinu, a prvi automobil opremljen tom tehnologijom bit će posebno prerađena Porsche Panamera.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Projekt pod nazivom RoadReader pomiče granice huaweijeve tehnologije prepoznavanja objekata te ujedinjuje mogućnosti učenja, brzine i performansi uređaja koji koriste umjetnu inteligenciju. Huawei sustav za samovozne automobile temelji isključivo na vlastitim tehnologijama koje se već od ranije primjenjuju u pametnim telefonima.

Za razliku od ostalih samovoznih automobila koji samo detektiraju prepreke, Huawei je transformirao Porsche Panameru u vozilo koje prepoznaje i razumije svoju okolinu. Ovo vozilo može prepoznati više od tisuću različitih objekata uključujući i životinje, lopte i druga prijevozna sredstva te primjenjuje najprikladnije akcije za njihovo izbjegavanje.

Projekt RoadReader koristi prednosti umjetne inteligencije poput onih s pametnih telefona marke Huawei koji automatski prepoznaju objekte kao što su psi, mačke i hrana, a kako bi pomogli korisnicima snimiti kvalitetnije fotografije. Većina novih samovoznih vozila oslanja se na računalnu snagu namjenskih čipova koje proizvode treće strane, dok je u Huaweiju kompletan razvoj temeljen na vlastitoj tehnologiji i rješenjima.

“Naši pametni telefoni već koriste mogućnost prepoznavanja objekata. Željeli smo vidjeti možemo li u kratkom vremenu postići da isti način primijenimo na vozilima i to ne samo za njihovo kretanje, već i da koriste mogućnosti umjetne inteligencije za izbjegavanje prepreka. Ako je naša tehnologija toliko inteligentna da smo ovaj projekt razvili u samo pet tjedana, zamislite što je još moguće”, izjavio je Andrew Garrihy, direktor marketinga Huaweija za tržište Zapadne Europe.

Huawei će ovaj projekt uskoro predstaviti na MWC-u (Mobile World Congress) u Barceloni gdje će svi imati priliku osobno isprobati testno vozilo.

Podijeli:
1