Honda u Ženevi predstavlja pretprodukcijsku izvedbu svog prvog europskog električnog modela

Honda u Ženevi predstavlja pretprodukcijsku izvedbu svog prvog europskog električnog modela

Honda je službeno potvrdio ranije najave kako će na ovogodišnjem ženevskom auto salonu predstaviti novi električni model. Točnije, radit će se o prototipu, odnosno najavnoj studiji skorašnjeg produkcijskog električno pokretanog automobila, a priložena skica nam jasno govori kako se radi o daljnjem razvoju koncepta Urban EV koji je 2017. predstavljen u Frankfurtu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Iz Honde poručuju da je ovaj novitet razvijen “s naglaskom na funkcionalnosti i svrsishodnosti, a to je očito i kroz čist, jednostavan i jedinstven dizajn.” Vozilo na skici je jako slično spomenutom Urban EV-u, a posebno se ističu okrugla LED svjetla, crna maska (na studijskoj izvedbi radilo se o zaslonu na kojoj su se mogle ispisivati razne poruke), kamere umjesto retrovizora i sl.

S obzirom da će ovaj prototip biti gotovo identičan konačnom produkcijskom modelu vjeruje se da će imati petora vrata jer su ranija viđenja testnih primjeraka to već potvrdila. U njegovu će se unutrašnjost moći smjestiti petoro putnika te će biti nekih 10-ak cm kraći od modela Jazz. Za sada još uvijek nema konkretnih informacija o pogonskom sklopu.

Konačni serijski model će vjerojatno biti predstavljen ove jeseni u Frankfurtu, dok će prodaja ovog automobila na europskim tržištima započeti u prvoj polovici 2020, a proizvodnja bi mogla započeti već krajem ove godine. Glavnu konkurenciju će mu činiti modeli poput Renaulta Zoe, VW e-up!, električne izvedbe buduće opelove Corse, Citroëna C1 i sl.

Podijeli:
1