Honda Tomo – električni pickup i coupe za mlade

Honda Tomo – električni pickup i coupe za mlade

Honda i torinski IED (Istituto Europeo di Design) će na predstojećem ženevskom auto salonu predstaviti novi konceptni model. Riječ je o modelu Tomo koji dijeli pojedine značajke dizajna s hvaljenom studijom Urban EV. Dok je spomenuta frankfurtska studija, predstavljena 2017, bila razvijena in-house, Tomo je osmislio trinaest studenata torinskog IED-a kojima je ovaj projekt dio diplomskog rada.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Studentima je rečeno da osmisle prijevozno sredstvo za mlade ljude te za razdoblje od narednih šest godina. Nakon nekoliko mjeseci razmišljanja, planiranja i rada na projektu došli su do ovog automobila kojeg opisuju kao “pametni uređaj” i “alat za prijevoz.”

Hondi je bilo ponuđeno nekoliko verzija vanjštine i unutrašnjosti. Japanci su izabrali prijedloge Ricarda Ortege (eksterijer) i Rudraksha Banerjie (interijer), a potom su na njima dodatno radili i Tanmay Madhukar Chavan, Michele Corneliani, Shobhanjit Das, Alexander Marcel Fröse, Xiaole Ge, Ramón Emmanuel Hernández Cortés, Tianchen Huang, Sameer Aminullah Khan, Saketh Nalla, Jay Shrikant Nibandhe i Yu-Jie Wang.

Honda Tomo je dobio ime prema japanskoj riječi za prijatelja, a ovaj “vjerni suputnik” se brzo i lako može prilagoditi trenutnim potrebama vlasnika. Točnije, Tomo može biti mali pickup ili mali coupe. Za sada nema konkretnijih informacija kako se postiže ova preobrazba. S obzirom da je riječ o manjem gradskom automobilu namijenjenom mlađim kupcima pokretat će ga električni pogonski sklop.

Konceptni je model potom izrađen u pogonima EDAG Italia i, kako smo već rekli, premijerno će biti predstavljen u Ženevi početkom ožujka. Tomo neće u serijsku proizvodnju, no Honda će u Ženevi predstaviti pretprodukcijsku izvedbu malog električnog gradskog modela najavljenog spomenutom studijom Urban EV o kojoj više možete pročitati ovdje i ovdje.

YouTube MP3 - Hotmail
1