Honda sprema NSX Type R?

Honda sprema NSX Type R?

Jedan od šefova marke Acura, odnosno hondinog premium branda, Jon Ikeda je priznao kako je mogućnost razvoja i proizvodnje Type R verzije modela NSX vrlo privlačan te da postoji veliki interes unutar Honde za njegovu realizaciju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Acurin PR, a NSX se u Sjevernoj Americi prodaje upravo pod ovom značkom, Matt Sloustcher je također potvrdio veliki interes, ali je dodao kako trenutno ne postoje izravni planovi za lansiranje takvog automobila. Iako, dodao je i da se “svašta može dogoditi s obzirom da uvijek postoje razni prijedlozi.”

I dok Honda ostaje poprilično zatvorena glede informacija o potencijalnoj Type R verziji ovog automobila činjenice je kako im njegov razvoj i ne bi trebao biti naročito zahtjevan. Naime, već sada imaju odličan sportski automobil koji treba učiniti tek nešto lakšim i snažnijim, odnosno podići njegovu snagu preko 600 KS, a ranije glasine su upućivale na čak 650 KS. Također, Type R bi trebao biti vizualno atraktivniji i agresivniji za što im je dovoljan i novi aero paket.

S druge strane ostaje pitanje isplativosti projekta s obzirom na činjenicu da se NSX ne prodaje u velikim brojevima pa je pitanje kako bi išla prodaja Type R verzije koja bi nedvojbeno bila osjetno skuplja. Unatoč tome pojedini su izvori javili da bi NSX Type R javnosti trebao biti predstavljen tijekom sljedeće godine, dok će mu prodaja započeti 2020.

Podijeli:
1