Honda sprema nasljednika modela S2000

Honda sprema nasljednika modela S2000

Glasine o povratku modela S2000, odnosno o tome kako će Honda proizvesti nasljednika ovog automobila kolaju već dulje vrijeme, a prema posljednjim saznanjima Japanci će ga na tržište napokon lansirati tijekom sljedeće godine. Točnije, neki smatraju kako bi novi S2000 mogao biti i službeno predstavljen na nekom od većih svjetskih auto salona u drugoj polovici ove godine.

Lansiranje tijekom 2018. bi Hondi poslužilo kao način obilježavanja sedamdesetog rođendana marke te dvadesete godišnjice od lansiranja originalnog S2000. Ipak, ovaj novitet bi se uvelike razlikovao od svog cijenjenog prethodnika i to prvenstveno kada je riječ o pogonskom stroju.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, izvori javljaju kako će Honda za ovaj model razviti novi 2,0-litreni 4-cilindrični benzinski motor manjeg obujma koji će biti potpomognut turbopunjačem i električnim kompresorom. Dakle, radit će se o vrlo agilnom pogonskom stroju koji će istodobno biti i relativno štedljiv. Snaga mu trenutno nije poznata, no očekuje se oko 320 KS.

Također, očekuje se kako će spomenuti središnje smješteni motor biti uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke i pogonom na stražnje kotače. Za sada nema informacija o eventualnoj dostupnosti ručnog mjenjača. U svakom slučaju nadamo se kako ćemo uskoro saznati više.

Na priloženim slikama možete vidjeti skice, navodno predane patentnom uredu.

Podijeli:
1