Honda sprema nasljednika modela S2000

Honda sprema nasljednika modela S2000

Glasine o povratku modela S2000, odnosno o tome kako će Honda proizvesti nasljednika ovog automobila kolaju već dulje vrijeme, a prema posljednjim saznanjima Japanci će ga na tržište napokon lansirati tijekom sljedeće godine. Točnije, neki smatraju kako bi novi S2000 mogao biti i službeno predstavljen na nekom od većih svjetskih auto salona u drugoj polovici ove godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Lansiranje tijekom 2018. bi Hondi poslužilo kao način obilježavanja sedamdesetog rođendana marke te dvadesete godišnjice od lansiranja originalnog S2000. Ipak, ovaj novitet bi se uvelike razlikovao od svog cijenjenog prethodnika i to prvenstveno kada je riječ o pogonskom stroju.

Naime, izvori javljaju kako će Honda za ovaj model razviti novi 2,0-litreni 4-cilindrični benzinski motor manjeg obujma koji će biti potpomognut turbopunjačem i električnim kompresorom. Dakle, radit će se o vrlo agilnom pogonskom stroju koji će istodobno biti i relativno štedljiv. Snaga mu trenutno nije poznata, no očekuje se oko 320 KS.

Također, očekuje se kako će spomenuti središnje smješteni motor biti uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke i pogonom na stražnje kotače. Za sada nema informacija o eventualnoj dostupnosti ručnog mjenjača. U svakom slučaju nadamo se kako ćemo uskoro saznati više.

Na priloženim slikama možete vidjeti skice, navodno predane patentnom uredu.

YouTube MP3 - Hotmail
1