Honda Sport EV – drugi europski električni model

Honda Sport EV – drugi europski električni model

Honda je na ženevskom auto salonu predstavila model E prototype, vozilo blisko konačnom produkcijskom modelu koje će se naći na europskim tržištima tijekom sljedeće godine. U osnovi riječ je o automobilu koji je još 2017. najavljen studijom Urban EV. Nedugo nakon Urban EV-a iste godine je u Tokiju predstavljen Sport EV. Čini se kako će i ta studija dobiti svoj produkcijski nastavak.

Ova vijest dolazi Koheija Hitomija, jednog od hondinih vodećih ljudi za razvoj novih modela, koji je izjavio da bi na platformi koja je osnova Urban EV-a i Sport EV-a volio vidjeti sportski model. Obje studije (i njihovi produkcijski modeli) se temelje na novo razvijenoj platformi namijenjenoj za električne modele A i B segmenta. Hitomi je rekao i da platforma omogućuje bilo kakav drugi karoserijski oblik vozila.

Sam konceptni Sport EV je bio coupe s retro modernim dizajnom i pogonom na stražnje kotače. Za vjerovati je da bi potencijalni produkcijski model trebao zadržati značajan dio značajki dizajna studije. Kako vanjštine, tako i interijera. Slično kao što će biti slučaj s Urban EV-om i njegovom serijskom izvedbom.

Na kraju dodajmo da je Honda potvrdila kako će konačni produkcijski model temeljen na studijama Urban EV, odnosno E prototype biti predstavljen do kraja godine. Službena knjiga narudžbi će biti otvorena tijekom ljeta, a Honda je navodno već do sada registrirala preko 15 tisuća zainteresiranih kupaca.

Honda je u Ženevi najavila i daljnje ubrzanje svojih električnih planova. Konkretnije, Honda želi da do 2025. godine svoju cjelokupnu europsku ponudu učini dostupnom s elektrificiranim pogonskim sklopovima.

Podijeli:
1