Honda Sport EV – drugi europski električni model

Honda Sport EV – drugi europski električni model

Honda je na ženevskom auto salonu predstavila model E prototype, vozilo blisko konačnom produkcijskom modelu koje će se naći na europskim tržištima tijekom sljedeće godine. U osnovi riječ je o automobilu koji je još 2017. najavljen studijom Urban EV. Nedugo nakon Urban EV-a iste godine je u Tokiju predstavljen Sport EV. Čini se kako će i ta studija dobiti svoj produkcijski nastavak.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova vijest dolazi Koheija Hitomija, jednog od hondinih vodećih ljudi za razvoj novih modela, koji je izjavio da bi na platformi koja je osnova Urban EV-a i Sport EV-a volio vidjeti sportski model. Obje studije (i njihovi produkcijski modeli) se temelje na novo razvijenoj platformi namijenjenoj za električne modele A i B segmenta. Hitomi je rekao i da platforma omogućuje bilo kakav drugi karoserijski oblik vozila.

Sam konceptni Sport EV je bio coupe s retro modernim dizajnom i pogonom na stražnje kotače. Za vjerovati je da bi potencijalni produkcijski model trebao zadržati značajan dio značajki dizajna studije. Kako vanjštine, tako i interijera. Slično kao što će biti slučaj s Urban EV-om i njegovom serijskom izvedbom.

Na kraju dodajmo da je Honda potvrdila kako će konačni produkcijski model temeljen na studijama Urban EV, odnosno E prototype biti predstavljen do kraja godine. Službena knjiga narudžbi će biti otvorena tijekom ljeta, a Honda je navodno već do sada registrirala preko 15 tisuća zainteresiranih kupaca.

Honda je u Ženevi najavila i daljnje ubrzanje svojih električnih planova. Konkretnije, Honda želi da do 2025. godine svoju cjelokupnu europsku ponudu učini dostupnom s elektrificiranim pogonskim sklopovima.

Podijeli:
1