Honda službeno potvrdila proizvodnju konceptnog Urban EV-a

Honda službeno potvrdila proizvodnju konceptnog Urban EV-a

Honda Urban EV je svakako bio jedan od najpozitivnije ocijenjenih konceptnih automobila na ovogodišnjem frankfurtskom auto salonu, a sada je službeno potvrđeno kako će ovaj maleni gradski automobil tijekom 2019. stići na tržište.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Nadalje, potvrđeno je kako će se produkcijska izvedba temeljiti na novoj platformi razvijenoj isključivo za električne modele te kako će ovaj novitet prvo stići na europska tržišta. Također, u Hondi su rekli da namjeravaju retro dizajn prenijeti na serijski model u što je moguće većoj mjeri moguće.

Drugim riječima, mogu se očekivati konvencionalni bočni retrovizori, širi nosači krova, manji kotači, sprijeda ovješena vrata i sl. Interijer će vjerojatno proći kroz osjetno veće izmjene, no možda u Hondi odluče iznenaditi potencijalne kupce i na tom polju ostati bliski odličnoj studiji.

Što se pak pogonskog sklopa tiče tu je najviše nepoznanica pa za sada nije poznata ni očekivana snaga ni autonomija vozila, no za vjerovati je kako će se raditi o brojkama koje će odgovarati tržišnim standardima kraja ovog desetljeća.

Na kraju dodajmo da je iz Honde stigla i potvrda kako su Urban EV i Sports EV, koji je predstavljen u Tokiju, tek početak. Naime, Honda namjerava predstaviti dodatne električne koncepte sličnog retro inspiriranog dizajna.

Podijeli:
1