Honda Prologue bit će njihov prvi električni SUV, dizajniran u virtualnoj stvarnosti

Honda Prologue bit će njihov prvi električni SUV, dizajniran u virtualnoj stvarnosti

Honda je objavila prvu skicu kojom najavljuje svoj iskorak na tržište električnih SUV-ova. Model kojim će to učiniti bit će Prologue, obiteljski automobil za cestu, ali i za poneku terensku avanturu

Japanski proizvođač Honda priključuje se nizu kompanija koje najavljuju veliku transformaciju na električne pogone. Taj je proces već u tijeku, a nastavit će se s lansiranjem potpuno novog modela, električnog SUV-a Prologue, tijekom 2024. godine. Ovoga tjedna iz Honde su objavili prvu skicu kako bi javnosti pokazali u kojem smjeru dizajn njihovih automobila ide u bliskoj budućnosti.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Honda Prologue bit će prvi eSUV ove marke i prvi koji je dizajniran u potpunosti “na daljinu”. Naime, suočeni s izazovom pandemije, Hondini su dizajneri pribjegli radu od kuće, pa je tako nastao i Prologue. Pritom su se služili najmodernijim alatima vizualizacije u virtualnoj stvarnosti, u kojoj su stručnjaci iz Honda Design Studija u Los Angelesu virtualno surađivali s kolegama im iz odjela za dizajn i razvoj u Japanu, kao i sa stručnjacima iz General Motorsa, kompanije s kojom će ovaj SUV biti zajednički razvijen.

Honda e

Rezultat njihove suradnje je moderan i svjež dizajn SUV-a, koji se nadovezuje na postojeći Hondin asortiman. Čiste i jednostavne linije nalik su onima kod modela Honda e, a balansiraju između “terenskog” izgleda i elegantnog dojma obiteljskog automobila. Timovi su se također usredotočili na aerodinamiku, pa je ovaj vanjski dizajn omogućio i umanjivanje buke koju će iskusiti putnici u kabini. Izostanak buke motora doveo je do toga da većina vanjskih zvukova u kabini dolazi od strujanja zraka, pa su Hondini dizajneri posebnu pozornost posvetili smanjivanju tog neželjenog efekta.

Honda planira novi električni Prologue pustiti u prodaju 2024. godine. Do 2030. na tržištu će se naći čak 30 novih električnih modela pod njihovom značkom, a planirana proizvodnja je 2 milijuna primjeraka. Nakon Prologuea, tijekom 2026. godine bit će pokrenuta proizvodnja novih modela, zasnovanih na vlastitoj platformi Honda e:Architecture. Tijekom 2027. na tržište bi trebali početi stizati i jeftiniji električni modeli, ponovno nastali u suradnji s GM-om, na potpuno novoj platformi.

YouTube MP3 - Hotmail
1