Predstavljena produkcijska izvedba modela Honda e

Predstavljena produkcijska izvedba modela Honda e

Već je otprije dobro poznato da će Honda u Frankfurtu premijerno predstaviti produkcijsku verziju svog novog i za europske kupce posebno namijenjenog električnog automobila. Također, dobro nam je bio poznat i dizajn ovog vozila s obzirom da smo znali da će uvelike nalikovati najavnoj studiji Honda e Prototype.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Sada je konačno odrađena online premijera ovog automobila pa smo pored konačnog dizajna saznali i konačne tehničke specifikacije. Tako doznajemo da će e, odnosno Honda e biti dostupna u dvije izvedbe različite snage električnog motora.

Konkretnije, kupci će moći izabrati između verzije snage 100 kW, odnosno 136 KS te one snažnije sa 113 kW, odnosno 154 KS i najvećeg okretnog momenta od 315 Nm. Potonja će do 100 km/h biti u stanju ubrzati za oko 8 sekundi.

Kapacitet baterije iznosi 35,5 kWh i trebao bi malenom e omogućiti autonomiju od oko 220 km. U Hondi smatraju da je to prikladna autonomija za svakodnevnu gradsku vožnju, a zahvaljujući mogućnosti brzog punjenja spomenuta baterije će se napuniti do 80% kapaciteta za oko pola sata

Nadalje, pogon će biti na stražnje kotače pa u Hondi jamče zabavno i agilno vozilo sa sportskim doživljajem za upravljačem. Također, preglednost oko vozila će biti na visokoj razini zahvaljujući i standardnim kamerama (Side Camera Mirror System) umjesto klasičnih retrovizora. Ovaj će sustav odigrati i pozitivnu ulogu u smanjenju otpora zraka, a isto vrijedi i kod tzv. pop-up kvaka.

Unutrašnjost je također ostala vjerna najavnom konceptu, a posebno vrijedi istaknuti pet zaslona koji se protežu duž cijele prednje armature. Dva 12,3-inčna LCD zaslona su osnova infotainment sustava za vozača i suvozača i čine središnji dio ovog sustava čiji je dio i Honda Personal Assistant usluga koju je moguće aktivirati riječima “OK Honda” nakon čega vozač može postaviti neko pitanje ili dati vozilu naredbu.

Vlasnik može ostati u kontaktu s automobilom putem aplikacije MyHonda+, a uz nju su mu dostupni podaci o vozilu, bateriji, dometu, klima uređaju, sigurnosti, položaju automobila i sl. Također, vlasnik putem nje može otključavati i zaključavati automobil.

Rezervacije su već započele u pojedinim europskim državama, a cijene će postati poznate uskoro.

Podijeli:
1