Honda predstavila kokpit budućeg europskog EV-a

Honda predstavila kokpit budućeg europskog EV-a

Honda je tijekom prošlog mjeseca objavila teaser pretprodukcijskog električnog modela koji je još 2017. najavljen studijom Urban EV. Novi koncept, odnosno pretprodukcijski model će biti korak bliže serijskom vozilu, a ovo je njegov kokpit.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Radi se o vrlo modernom, a opet vrlo jednostavno i čisto dizajniranom kokpitu kojim dominira široki zaslon. Točnije, čini se kako je riječ o pet međusobno povezanih zaslona koji se protežu duž cijele prednje armatura.

Ispred vozača se nalazi digitalna instrumentna ploča, a desno od nje su dva središnja zaslona infotainmenta. Na krajevima se nalaze još dva ekrana koja vjerojatno služe za reprodukcijsku slike s bočnih kamera koje zamjenjuju retrovizore. Ovakvo rješenje je omogućilo značajno smanjenje broja klasičnih prekidača, no njih i dalje ima, kako na upravljaču tako i ispod središnjih zaslona.

Koliko će od svega ovoga završiti u serijskom modelu za sada nije poznato, no čini se da bi moglo puno toga. Naime, za razliku od prve studije iz 2017, ženevski će model biti gotovo sprema za proizvodnju. U njega se sada može smjestiti petoro putnika (ranije četvoro), imat će pet umjesto troja vrata, dizajn je općenito približen serijskom modelu i sl.

Konkretnijih podataka o električnom pogonskom sklopu za sada nema, no uskoro ćemo saznati više. Službena premijera će se održati u Ženevi, a prodaja će navodno krenuti prije kraja ove godine. Dakle, u Frankfurtu bi mogli vidjeti konačan proizvod.

Podijeli:
1