Honda predstavila E Prototype – potvrđena serijska proizvodnja

Honda predstavila E Prototype – potvrđena serijska proizvodnja

Honda E Prototype je službeno koncept, no ustvari radi se o gotovo dovršenom serijskom modelu koji će se uskoro naći na europskim tržištima. Točnije, proizvodnja bi trebala započeti prije kraja ove godine, što znači da E Prototype možemo očekivati najkasnije početkom 2020.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Podsjetimo, ovaj je automobil prvotno najavljen studijom Urban EV iz 2017. Puno toga se u odnosu na taj najavni koncept promijenilo, ali i dalje je riječ o malom gradskom električnom automobilu modernog, no retro nadahnutog dizajna. S dizajnom se više možete upoznati putem priloženih fotografija i video zapisa.

Honda E Prototype se temelji na novoj platformi za električne modele s pogonom na stražnje kotače. Autonomija ovog automobila će se kretati oko 200 km (prema WLTP-u). Svakako treba dodati da vozilo podržava sustav brzog punjenja. Dakle, bateriju će biti moguće napuniti do kapaciteta od 80% za oko 30 minuta. Za sada nema konkretnijih informacija o kapacitetu baterije i snazi električnog motora.

Nadalje, Honda E Prototype će biti dostupna samo u izvedbi s petorim vratima i u nju će se moći smjestiti četvoro putnika. Njima će na raspolaganju stajati klasični stražnji prtljažnik za sada nepoznatog obujma.

Kokpit će biti jedan od glavnih aduta ovog vozila. Naime, gotovo duž cijele prednje armature se protežu zasloni. Radi se o digitalnoj instrumentnoj ploči, dva središnja 12-inčna zaslona infotainmenta te dva bočna zaslona na kojima se prikazuje slika s bočnih retrovizora. Čak je i unutrašnji retrovizor zamijenjen zaslonom na kojem se projicira slika sa stražnje kamere.

Kupci mogu očekivati općenito bogatu i naprednu opremu, posebno kada je riječ o sigurnosti i sustavima pomoći vozaču. Cijene dakako još uvijek nisu poznate, a moguće je da će se u ponudi naći nekoliko izvedbi različitog kapaciteta baterije jer 200 km ne djeluje kao veliki mamac za kupce. Drugim riječima, možda je tih 200 km autonomija neke ulazne izvedbe.

Uskoro bi trebali saznati više.

YouTube MP3 - Hotmail
1