Honda pompozno najavljuje novi hibridni Prelude

Honda pompozno najavljuje novi hibridni Prelude

Sajam Japan Mobility Show poslužio je Hondinom CEO-u da se pohvali brojnim novim konceptima, od kojih je najzanimljiviji novi sportski model Prelude, navodno u hibridnom izdanju

Na samom otvaranju tokijskog sajma automobila Japan Mobility Show Honda je prikazala niz koncepata za nadolazeće razdoblje. Bilo je tu svega, od ranih modela autonomnih taksija, robota, eVTOL letjelica, pa sve do vozila za mikromobilnost te malenih električnih kompaktnih gradskih automobila. No, najveću pozornost izazvala je najava, koju je CEO Honde, Toshihiro Mibe, ostavio za sam kraj svoje prezentacije. Otkrio je, naime, novu verziju legendarnog sportskog automobila, Prelude.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Honda njime želi vratiti imidž sportske marke, ali okrenute ka elektrifikaciji pogona uz zadržavanje zadovoljstva i radosti u vožnji. Prelude Concept, kako je za sada nazvan novi model, opravdat će svoje ime – Prelude, odnosno preludij kao sinonim za početak, pripremu ili nagovještaj, nagovijestit će cijeli niz Hondinih modela, u njihovoj potpuno električnoj budućnosti, uz sportski karakter.

Kako vidimo, novi Prelude bit će sportski coupé, da citiramo Mibea, “koji će ponuditi uzbudljivo iskustvo zbog kojeg želite nastaviti voziti zauvijek i izvanredno uzbuđenje koje nikada prije niste osjetili”. Iako možda malo pretjerano, šef Honde poručuje kupcima da svoja očekivanja od ovog modela zadrže na visokoj razini.

Iz Honde su za sada spremni objaviti samo vanjski izgled novog Preludea, a doznaje se i da on neće biti potpuno električni. Bit će to, naime, prijelazni model hibridnog pogonskog sklopa, a ostale detalje doznat ćemo vjerojatno u narednom razdoblju. Isto tako, nije poznato kada bi se Prelude mogao u novom obliku vratiti na tržište.

YouTube MP3 - Hotmail
1