Honda planira električne automobile puniti za svega 15 minuta

Honda planira električne automobile puniti za svega 15 minuta

Honda u skoroj budućnosti planira lansirati više električnih vozila koja bi nudila mogućnost tzv. brzog punjenja. Prema navodima raznih izvora, koji se pozivaju na insajdere, Honda želi do 2022. na tržištu imati modele koji će nuditi oko 240 km autonomije za svega 15 minuta punjenja njihovih baterija, što bi značilo smanjenje za otprilike polovicu trenutno potrebnog vremena (30 min za 80%).

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Za tu bi svrhu Honda u suradnji s još nepoznatim partnerom razvila nove baterije visokog kapaciteta koje će biti prilagođene brzom punjenju te opremljene naprednim i učinkovitim sustavom nadzora. Također, sama vozila bi se trebala biti u mogućnosti pohvaliti nešto nižom masom koja će omogućiti višu autonomiju.

Dakako, da bi električna vozila imala smisla potrebna je i razgranata mreža punjača, a primjera radi Europa do 2020. namjerava imati na tisuće punjača snage 350 kW, a isto vrijedi i za Japan. Do tada Honda će u Europi tijekom 2019. lansirati pristupačno električno vozilo temeljeno na konceptnom modelu Urban EV.

Podijeli:
1