Honda za Europu planira elektrificiranu modelnu ponudu

Honda za Europu planira elektrificiranu modelnu ponudu

Honda je potvrdila kako u skoroj budućnosti namjerava u potpunosti elektrificirati svoju europsku modelnu ponudu. Drugim riječima, svi hondini modeli dostupni u Europi će biti dostupni s nekom vrstom elektrificiranog ili u potpunosti električnog pogonskog sklopa te svi noviteti koji će ubuduće pristizati će imati neki oblik elektrificiranog pogona.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Hondin šef Takahiro Hachigo je izjavio da je na europskim tržištima trend potražnje za ovakvom vrstom vozila u rastu više nego u bilo kojem drugom dijelu svijeta pa je stoga sasvim razumljivo da se ovaj japanski proizvođač prilagodi tome i kupcima ponudi plug-in hibridna te električna vozila.

Konkretnije, u Hondi žele u Europi do 2025. elektrificirati dvije trećine svoje ponude, a isti plan na ostatku svjetskih tržišta planira provesti do 2030.

Hachigo je dodao i kako će u Frankfurtu predstavljeni koncept Urban EV za otprilike dvije godine, odnosno do 2019, dobiti i svoju produkcijsku verziju koja će se temeljiti na novoj platformi namijenjenoj upravo električnim modelima. Tijekom sljedeće godine na tržište će stići i hibridni CR-V opremljen novim i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive) pogonskim sustavom s dva motora i bez konvencionalnog mjenjača, što će ga učiniti prvim hondinim hibridnim SUV-om u Europi.

Podijeli:
1