Honda za Europu planira elektrificiranu modelnu ponudu

Honda za Europu planira elektrificiranu modelnu ponudu

Honda je potvrdila kako u skoroj budućnosti namjerava u potpunosti elektrificirati svoju europsku modelnu ponudu. Drugim riječima, svi hondini modeli dostupni u Europi će biti dostupni s nekom vrstom elektrificiranog ili u potpunosti električnog pogonskog sklopa te svi noviteti koji će ubuduće pristizati će imati neki oblik elektrificiranog pogona.

Hondin šef Takahiro Hachigo je izjavio da je na europskim tržištima trend potražnje za ovakvom vrstom vozila u rastu više nego u bilo kojem drugom dijelu svijeta pa je stoga sasvim razumljivo da se ovaj japanski proizvođač prilagodi tome i kupcima ponudi plug-in hibridna te električna vozila.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konkretnije, u Hondi žele u Europi do 2025. elektrificirati dvije trećine svoje ponude, a isti plan na ostatku svjetskih tržišta planira provesti do 2030.

Hachigo je dodao i kako će u Frankfurtu predstavljeni koncept Urban EV za otprilike dvije godine, odnosno do 2019, dobiti i svoju produkcijsku verziju koja će se temeljiti na novoj platformi namijenjenoj upravo električnim modelima. Tijekom sljedeće godine na tržište će stići i hibridni CR-V opremljen novim i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive) pogonskim sustavom s dva motora i bez konvencionalnog mjenjača, što će ga učiniti prvim hondinim hibridnim SUV-om u Europi.

Podijeli:
1