Honda e – potvrđeno ime novog električnog modela

Honda e – potvrđeno ime novog električnog modela

Honda je objavila prvi teaser produkcijske verzije studije Urban EV te otkrila kako će ovaj novitet nositi jednostavno ime Honda e. Također, iz Honde je stigla i potvrda da će sljedeće generacija modela Jazz biti dostupna s hibridnim pogonskim sklopom.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novitet Honda e će biti prvi električno pokretani model ovog proizvođača koji će se temeljiti na novoj isključivo električnim modelima namijenjenoj platformi. Uz već spomenuti Urban EV dolazak ovog automobila je potvrdio i pretprodukcijski e Prototype koji je predstavljen ove godine u Ženevi. U odnosu na potonji, konačni serijski model se ne bi trebao značajnije razlikovati.

Drugim riječima, radit će se o subkompaktnom hatchbacku s petorim vratima simpatičnog retro inspiriranog dizajna. Pogon će biti na stražnje kotače, a otraga će biti smješten i električni motor. Za sada nisu objavljeni tehnički podaci, no iz Honde je obećana autonomija veća od 200 km te mogućnost brzog punjenja do 80% kapaciteta za 30 minuta.

Unutrašnjost bi trebala biti vrlo prostrana s obzirom na vanjske dimenzije vozila. Glavne karakteristike interijera će biti ravna podnica, veliki dvostruki prednji zaslon i sl, a od opreme još vrijedi istaknuti i mogućnost ugradnje digitalnih bočnih retrovizora.

Proizvodnja ovog automobila će započeti krajem godine, a prve isporuke će krenuti tijekom 2020. Honda je do sada zaprimila preko 22.000 upita zainteresiranih kupaca s područja europskih država.

Na kraju dodajmo da je Honda potvrdila kako će sljedeća generacija modela Jazz biti dostupna s posljednjom izvedbom njenog hibridnog pogonskog sklopa i-MMD. Radi se o pogonskom sklopu kojeg koristi i trenutni CR-V Hybrid. Premijera novog Jazza će se održati kasnije ove godine na tokijskom auto salonu, a na tržišta će početi pristizati tijekom sljedeće godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1