Honda do 2025. planira razviti u potpunosti autonomne automobile

Honda do 2025. planira razviti u potpunosti autonomne automobile

Dvije glavne značajke daljnjeg razvoja hondinih automobila će biti električni pogonski sklopovi te sustavi autonomne vožnje, a što se potonjeg tiče japanski div želi do 2025. kupcima ponuditi tzv. četvrtu (od maksimalnih pet) razinu autonomnog upravljanja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naglasak na ova dva polja je potvrdio hondin šef Takhiro Hachigo rekavši kako elektrifikacija pogonskih sklopova i napredne tehnologije koje će osigurati najviši stupanj sigurnosti imaju prioritet među svim odjelima koji moraju dodatno povećati međusobnu suradnju kako bi se osiguralo ubrzanje razvoja i u konačnici praktične primjene, odnosno komercijalizacije tih tehnologija i rješenja.

U Hondi su još ranije potvrdili kako do 2020. planiraju imati vozilo koje može samo sobom upravljati, a do 2025. žele razviti sustav koji će biti u mogućnosti u potpunosti upravljati vozilom unutar gradova, što Hondu stavlja uz bok BMW-u, Fordu, Nissanu i sl. koji planiraju u sličnom terminu ili malo ranije učiniti isto.

Kako bi ostvarili svoj cilj, odnosno proizveli automobil sa sustavom četvrte razine autonomije, dakle koje može samo upravljati sobom u većinu uvjeta van i unutar grada, Honda planira dodatne investicije u razvoj umjetne inteligencije, sustava nadzora okoline (raznih kamera i senzora) i sl.

YouTube MP3 - Hotmail
1