Honda do 2025. planira razviti u potpunosti autonomne automobile

Honda do 2025. planira razviti u potpunosti autonomne automobile

Dvije glavne značajke daljnjeg razvoja hondinih automobila će biti električni pogonski sklopovi te sustavi autonomne vožnje, a što se potonjeg tiče japanski div želi do 2025. kupcima ponuditi tzv. četvrtu (od maksimalnih pet) razinu autonomnog upravljanja.

Naglasak na ova dva polja je potvrdio hondin šef Takhiro Hachigo rekavši kako elektrifikacija pogonskih sklopova i napredne tehnologije koje će osigurati najviši stupanj sigurnosti imaju prioritet među svim odjelima koji moraju dodatno povećati međusobnu suradnju kako bi se osiguralo ubrzanje razvoja i u konačnici praktične primjene, odnosno komercijalizacije tih tehnologija i rješenja.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U Hondi su još ranije potvrdili kako do 2020. planiraju imati vozilo koje može samo sobom upravljati, a do 2025. žele razviti sustav koji će biti u mogućnosti u potpunosti upravljati vozilom unutar gradova, što Hondu stavlja uz bok BMW-u, Fordu, Nissanu i sl. koji planiraju u sličnom terminu ili malo ranije učiniti isto.

Kako bi ostvarili svoj cilj, odnosno proizveli automobil sa sustavom četvrte razine autonomije, dakle koje može samo upravljati sobom u većinu uvjeta van i unutar grada, Honda planira dodatne investicije u razvoj umjetne inteligencije, sustava nadzora okoline (raznih kamera i senzora) i sl.

Podijeli:
1