Honda do 2021. povlači dizele iz Europe

Honda do 2021. povlači dizele iz Europe

Honda je službeno potvrdila kako će u skoroj budućnosti prestati s prodajom dizelskih motora, odnosno s njima pokretane automobile na europskim tržištima. Točnije, dogodit će se to do 2021, a nakon toga će na europskim tržištima ostati benzinske, hibridne i električno pokretane Honde.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Također, ovaj japanski proizvođač je potvrdio da će do 2025. svi njegovi modeli na Starom kontinentu imati izvedbu s elektrificiranim pogonskim sklopom. Dio je to hondinog plana prema kojem Japanci žele podići udio hibridnih i električno pokretanih modela u svojoj ponudi na dvije trećine do 2030, što je osjetno više od sadašnjeg udjela koji je nešto manji od 10%.

Hondina odluka glede dizelskih motora je potaknuta padom prodaje dizelaša u Europi te sve strožim europskim propisima glede štetnih emisija. Podsjetimo, trenutni CR-V više nije dostupan s dizelskim motorom, a Honda je već potvrdila kako će sljedeći Jazz biti dostupan samo kao hibrid. Električna Honda e na tržišta stiže početkom sljedeće godine. Hondini dizelski modeli u Europi su trenutno Civic i HR-V.

Podijeli:
1