Hoće li se vratiti Honda S2000, ovisi o interesu tržišta

Hoće li se vratiti Honda S2000, ovisi o interesu tržišta

Glasine o povratku modela S2000, čija je proizvodnja prestala još 2009, kolaju već duže vrijeme, no do sada nije bilo nikakvih službenih naznaka da u Hondi uistinu planiraju jedan takav potez. Sada je pak hondin šef Takahiro Hachigo izjavio kako im ideja o nasljedniku nije toliko strana.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Točnije, Hachigo je rekao da su hondini stručnjaci spremni i sposobni razviti novi S2000, no da će konačna odluka ovisiti o interesu potencijalnih kupaca, odnosno tržišta. Hachigo priznaje da da je svjestan kako su iz raznih dijelova svijeta već pristizali mnogi upiti o ovom automobilu, no da smatra kako još uvijek nije sazrelo vrijeme za taka potez, odnosno da interes još uvijek nije dovoljno velik.

O tehničkim karakteristikama ovog automobila je za sada prerano govoriti, no raniji izvještaji su upućivali na mogućnost da ovaj model pokreće 1,5-litreni turbo 4-cilindrični motor, no moguće je i da se u njega ugradi 2,0-litreni turbo pa čak i bi-turbo verzija snage oko 320 KS. Sve će to ovisiti o pozicioniranju ovog automobila ako u konačnici dobije zeleno svjetlo za proizvodnju.

Podijeli:
1