Hotmail, gmail log in, fb log in'

Hoće li Jaguar iz svoje ponude povući limuzinski XJ?

Hoće li Jaguar iz svoje ponude povući limuzinski XJ?

Limuzinama u zadnje vrijeme je ponešto narasla popularnost, no čini se kako će daljnji rast potražnje za SUV/crossoverima uzeti još jednu žrtvu i to upravo onu limuzinsku. Točnije, prema posljednjim saznanjima u Jaguaru navodno razmatraju mogućnost da iz svoje ponude isključe luksuzni model XJ

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Glavni razlog je dakako činjenica da XJ ne ostvaruje zadovoljavajuće prodajne rezultate. S jedne strane tome je tako zbog popularnosti SUV/crossovera, a u tom segmentu Jaguar i dalje intenzivno širi ponudu pa će novac za eventualni razvoj novog XJ-a možda biti pametnije utrošiti na te projekte. S druge strane se čini da se Britanac nije uspio nametnuti snažnoj i prvenstveno njemačkoj konkurenciji.

Jedan od glavnih pokazatelja ne baš svijetle budućnosti za ovaj automobil je i činjenica da trenutno nema nikakvih vijesti o nasljedniku ovog sada već sedam godina starog “predvodnika” jaguarove ponude koji je posljednji put osvježen prošle godine i koji bi s dolaskom novog Audija A8 trebao postati najstariji model u svom segmentu. Dakle, uskoro slijedi zamjena ili povlačenje iz ponude.

Prema svemu sudeći izglednije je ovo potonje, a uskoro bi trebali saznati više.

1