Hiroto Saikawa imenovan izvršnim direktorom Nissana

Hiroto Saikawa imenovan izvršnim direktorom Nissana

Na preporuku predsjednika uprave i izvršnog direktora Carlosa Ghosna, nissanov upravni odbor odlučio je da će 1. travnja 2017. Hiroto Saikawa preuzeti funkciju izvršnog direktora. Carlos Ghosn ostat će predsjednik upravnog odbora te će zatražiti obnavljanje svojeg mandata na glavnoj skupštini članova društva koja će se održati u lipnju 2017.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ta je planirana promjena u upravljanju uslijedila nakon što je Ghosn vodio nedavno proširenje Alijanse Renault-Nissan u koju je uključeno društvo Mitsubishi Motors, čime se Alijansa smjestila među najveće grupacije proizvođača automobila.

Kao predsjednik svih triju društava Alijanse te kao izvršni direktor Grupe Renault, Ghosn želi više svoje pozornosti posvetiti širenju Alijanse i upravljanju njome, kao njezin predsjednik i glavni direktor. U toj će ulozi osigurati da se u potpunosti sačuvaju sve prilike dostupne članovima Alijanse.

Carlos Ghosn: “Siguran sam da upravljački tim koji sam uspostavio u Nissanu tijekom proteklih 18 godina ima sav potreban talent i iskustvo za ostvarivanje operativnih i strateških ciljeva društva. Budući da sam nedavno preuzeo nove odgovornosti u društvu Mitsubishi Motors i imajući na umu nadolazeću glavnu skupštinu članova društva Nissan, odlučio sam da je sada pravi trenutak da me Hiroto Saikawa zamijeni na mjestu izvršnog direktora Nissana”.

Hiroto Saikawa trenutno obnaša funkciju drugog izvršnog direktora. Između travnja 2013. i listopada 2016. bio je direktor odjela za konkurentnost. Saikawa se Nissanu pridružio 1977, a od 1999. je obnašao različite visoke upravljačke funkcije, uključujući onu predsjednika upravnih odbora u Sjevernoj i Južnoj Americi te Europi, kao i onu potpredsjednika odjela za nabavu. Uz odgovornosti koje ima u Nissanu, Saikawa je trenutno i predsjednik Japanskog udruženja proizvođača automobila (Japan Automobile Manufacturers Association, JAMA). Prethodno je obnašao dužnost člana upravnog odbora Renaulta u razdoblju od 2006. do 2016.

Podijeli:
1