Hibridni Porsche 911 stiže s redizajnom sljedeće generacije

Hibridni Porsche 911 stiže s redizajnom sljedeće generacije

Kako se bliži skora premijera nove generacije modela 911 (922) pojačale su se glasine o njegovoj elektrificiranoj, odnosno hibridno pokretanoj verziji. Prema posljednjim saznanjima hibridna 911-ica će na tržište stići kao dio mid-life facelifta sljedeće generacije, što znači kako ćemo na nju pričekati nekoliko godina nakon što do kraja ove godine bude predstavljen novi 911.

Tako je potvrdio porscheov šef Oliver Blume koji je rekao da je glavni razlog za kasniji dolazak hibridne 911-ice činjenica da baterije još uvijek nisu na onoj razini koja je potrebna da bi se ispunila očekivanja samog Porschea i njegovih kupaca za model poput 911-ice. Dakle, hibridnu 911-icu ne treba očekivati prije 2022.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

U svom ranijem očitovanju o ovoj temi Blume je izjavio da bi hibridna 911-ica trebala razvijati snagu od oko 700 KS koliko će zajedničkim radom razvijati 6-cilindrični turbo i električni motor.

Na kraju dodajmo da je Blume negirao ikakve planove za razvoj električnih izvedbi modela 718 Boxster i Cayman te 911. Također, dodao je i da će Mission E dobiti više izvedbi, a pored limuzine (2020.) prva bi trebala stići već 2021, a radit će se o produkcijskoj verziji studije Cross Turismo.

Podijeli:
1