Hibridni Porsche 911 stiže s redizajnom sljedeće generacije

Hibridni Porsche 911 stiže s redizajnom sljedeće generacije

Kako se bliži skora premijera nove generacije modela 911 (922) pojačale su se glasine o njegovoj elektrificiranoj, odnosno hibridno pokretanoj verziji. Prema posljednjim saznanjima hibridna 911-ica će na tržište stići kao dio mid-life facelifta sljedeće generacije, što znači kako ćemo na nju pričekati nekoliko godina nakon što do kraja ove godine bude predstavljen novi 911.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Tako je potvrdio porscheov šef Oliver Blume koji je rekao da je glavni razlog za kasniji dolazak hibridne 911-ice činjenica da baterije još uvijek nisu na onoj razini koja je potrebna da bi se ispunila očekivanja samog Porschea i njegovih kupaca za model poput 911-ice. Dakle, hibridnu 911-icu ne treba očekivati prije 2022.

U svom ranijem očitovanju o ovoj temi Blume je izjavio da bi hibridna 911-ica trebala razvijati snagu od oko 700 KS koliko će zajedničkim radom razvijati 6-cilindrični turbo i električni motor.

Na kraju dodajmo da je Blume negirao ikakve planove za razvoj električnih izvedbi modela 718 Boxster i Cayman te 911. Također, dodao je i da će Mission E dobiti više izvedbi, a pored limuzine (2020.) prva bi trebala stići već 2021, a radit će se o produkcijskoj verziji studije Cross Turismo.

Podijeli:
1