Henrik Fisker najavio skori dolazak modela Emotion

Henrik Fisker najavio skori dolazak modela Emotion

Henrik Fisker, poznati dizajner automobila, se nakon ne baš uspješne Karme odlučio još jednom okušati u proizvodnji automobila. Točnije, drugi samostalni Fiskerov projekt je dinamično dizajnirana i električno pokretana limuzina.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Konačni proizvod je osjetno rafiniraniji i elegantniji od ranijih teasera s kojim je Fisker najavljivao ovaj automobil, a svakako valja izdvojiti agresivniji nos vozila te jako kratak stražnji prevjes. Tu je još nekoliko zgodnih detalja poput skrivenih kvaka, srebrno sivih naplataka i sl, a vrijedi spomenuti i konstrukciju od ugljičnih vlakana i aluminija.

Uz objavu ove prve službene fotografije Fisker je dao i nekoliko vrlo hrabrih izjava o sposobnostima EMotiona. Naime, Fisker tvrdi da je EMotion opremljen hardwareom za potpunu autonomiju, sustav tzv. hibridnih superkapacitatora nudi oko 160 km autonomije uz svega 9 minuta punjenja, dok će mu se autonomija kretati oko 650 km.

Ipak, treba reći da se prve isporuke navodno mogu očekivati tek tijeom 2019, iako će knjiga narudžbi biti otvorena krajem ovog mjeseca, a službena premijera održana 17. kolovoza ove godine. Cijena na američkom tržištu će kretati od 130.000 Dolara, a serija će biti ograničena.

1