Grupa Volkswagen za ovu godinu potvrdila tri nova električna vozila

Grupa Volkswagen za ovu godinu potvrdila tri nova električna vozila

Grupa Volkswagen je u Berlinu održala svoju godišnju konferenciju na kojoj su detaljnije predstavljani planovi za elektrifikaciju ponude. Konkretnije, volkswagenov šef Matthias Müller je rekao kako će do kraja ove godine ponuda biti proširena s devet novih vozila, od kojih će tri imati isključivo električni pogonski sklop.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Müller nije ulazio u detalje, no za sada znamo kako će jedan od ta tri noviteta biti audijev E-Tron koji je zadnji put najavljen na ženevskom auto salonu. No, to je tek početak s obzirom da od 2019. Grupa VW namjerava lansirati po jedan električni model “skoro svakog mjeseca.” Na taj način ovaj njemački proizvođač namjerava tržištu za koju godinu “ponuditi najveću flotu električnih vozila na svijetu.”

Riječ je o planu Roadmap E, a recimo i da Grupa VW namjerava svoja električna vozila prije kraja 2022. proizvoditi u 16 tvornica širom svijeta. Trenutno je riječ o svega tri pogona.

Unatoč naglasku na električna vozila Volkswagen ostaje i dalje posvećen benzinskim i dizelskim modelima te vjeruje kako su moderni dizelski motori “dio rješenja, a ne problema.” Kao dio te inicijative Volkswagen namjerava u ovoj godini uložiti gotovo 20 milijardi, odnosno više od 90 milijardi Eura u narednih pet godina u konvencionalno pokretani dio ponude.

Müller je također istaknuo posvećenost Grupe VW autonomnim sustavima upravljanja te je potvrdio da će konceptni model SEDRIC ući u serijsku proizvodnju kao dio ponude jedne od marki iz grupacije.” Konkretnije pojedinosti za sada nisu poznate.

Na kraju dodajmo kako su iz Grupe Volkswagen potvrdili da su tijekom prošle godine isporučili 10,7 milijuna vozila te da je ukupna zarada od prodaje iznosila 230,7 milijardi Eura. Sve u svemu Grupa VW je ostvarila najbolji operativni profit ikada.

Podijeli:
1