Grupa Volkswagen – ništa od prodaje Ducatija

Grupa Volkswagen – ništa od prodaje Ducatija

U posljednje vrijeme smo u nekoliko navrata mogli čuti razne glasine o planovima Grupe Volkswagen o tome kako se planira prodaja talijanskog proizvođača motocikala koji je trenutno pod kontrolom Audija. Dakako, riječ je o Ducatiju, a u paketu s njim u Wolfsburgu su navodno razmišljali i o prodaji proizvođača mjenjača Renka.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ipak, čini se kako od prodaje neće biti ništa. Naime, ta ideja u volkswagenovom nadzornom odboru nema potporu, a kao glavni razlog protiv prodaje protivnici te ideje navode odlične prodajne rezultate koje Grupacija ostvaruje u posljednje vrijeme.

Grupa Volkswagen je zatražila i dobila bankovne procjene vrijednosti Ducatija i Renka ukoliko bude potrebna veća količina gotovine zbog posljedica Dieselgatea, no nadzorni odbor je većinom uvjeren da dobri poslovni rezultati jasno pokazuju kako Grupa VW nema hitnih potreba za prodaju

Podsjetimo, Grupa Volkswagen je nedavno objavila kako je u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila zaradu od 8,9 milijardi Eura što predstavlja rast zarade od 19% u odnosu na isti period prošle godine.

YouTube MP3 - Hotmail
1