Grupa Volkswagen i Tata Motors osnovali novo partnerstvo

Grupa Volkswagen i Tata Motors osnovali novo partnerstvo

Njemački automobilski div Grupa Volkswagen i indijski proizvođač Tata Motors su postigli dogovor o suradnji na razvoju nove modelne linija koja će biti namijenjena prvenstveno indijskom tržištu. Pregovori su navodno trajali gotovo godinu dana, a Memorandum o sporazumijevanju je potpisan na ovogodišnjem ženevskom auto salonu.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Novi će se modeli navodno temeljiti na tatinoj AMP (Advanced Modular Platform) platformi koja može biti osnova relativno širokoj ponudi modela, a i osjetno je jeftinija od volkswagenove platforme MQB-A, čiji su zajednički razvoj Nijemci isprva priložili. Također, Indijci bi navodno trebali biti zaduženi za motorizaciju, jer su volkswagenovi motori preskupi za tamošnje tržište, dok će se Volkswagen pobrinuti za druge sustave.

Sa strane Volkswagena za ovu suradnju će posebno biti zadužena Škoda koja bi partnerstvo trebala iskoristiti i za svoj te grupacijin značajniji proboj na indijsko i druga tržišta u razvoju. Dakako, ova strateška suradnja će se odnositi i na druga razne područja, a obje strane smatraju kako se radi o dugoročnom projektu.

YouTube MP3 - Hotmail
1