Grupa Volkswagen i Ford Motor Company potvrdili partnerstvo!

Grupa Volkswagen i Ford Motor Company potvrdili partnerstvo!

Volkswagen AG i Ford Motor Company danas su objavili prve formalne sporazume ostvarenjem kojih namjeravaju povećati konkurentnost u poslovanju i zadovoljstvo kupaca u eri brzih promjena u industriji. Glavni izvršni direktor Volkswagena, dr. Herbert Diess i glavni izvršni direktor Forda, Jim Hackett, potvrdili su da tvrtke namjeravaju razviti tzv. globalni komercijalni program i pickup modele za koji bi se na svjetskim tržištima pojavili od 2022. godine.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Ova suradnja će objema stranama omogućiti da dijele troškove razvoja, iskoriste svoje proizvodne kapacitete, povećaju sposobnost i konkurentnost svojih vozila i ostvare troškovnu učinkovitost, zadržavajući pritom različite karakteristike branda, a sve kako bi se kupcima isporučile raznolike pogodnosti i tehnologije. Partneri vjeruju kako će prve financijske rezultate od suradnje na komercijalnim i pickup vozilima vidjeti počevši od 2023.

U savezu, Ford će dizajnirati i proizvoditi pickup modele za obje tvrtke za koje se očekuje da će doći na tržište već 2022. godine. Za obje strane, Ford namjerava dizajnirati i proizvoditi veće komercijalne kombije za europske kupce, a Volkswagen namjerava razviti gradski kombi.

Osim toga, Volkswagen i Ford su potpisali memorandum o razumijevanju kako bi istražili mogućnosti suradnje na razvoju autonomnih ustava upravljanja, uslugama mobilnosti i električnim vozilima. Obje tvrtke također su izjavile da su otvorene za razmatranje dodatnih programa i područja suradnje u budućnosti. Timovi s obje strane će dakle nastaviti raditi na detaljima u mjesecima koji dolaze.

Ovim savezom, koji ne podrazumijeva unakrsno vlasništvo između dviju tvrtki, će upravljati zajedničko povjerenstvo, a odbor će voditi Hackett i Diess. Uz njih uključivat će i više rukovoditelje iz obje tvrtke.

Podijeli:
1