Grupa PSA planira ubrzanu elektrifikaciju ponude

Grupa PSA planira ubrzanu elektrifikaciju ponude

Francuska Grupa PSA je odlučila ubrzati elektrifikaciju svoje ponude, a to je i službeno potvrđeno objavom kako će svi novi modeli koji na tržište stići od 2019. biti dostupni u hibridnoj ili u potpunosti električnoj izvedbi. Puna elektrifikacija ponude se očekuje do 2025.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Dakle, počevši od sljedeće godine svaki novi model pod značkom Peugeota, Citroëna, DS, Opela i Vauxhalla će biti dostupan s klasičnim motorom s unutrašnjim izgaranjem te s plug-in hibridnim ili s električnim pogonom. U naredne dvije godine PSA planira lansirati 15 novih modela s elektrificiranim pogonskim sklopovima.

Osam će ih biti hibridi, a među njima će se naći DS 7 Crossback E-Tense 4×4, Peugeot 3008, Peugeot 508 i 508 SW, Citroën C5 Aircross i Opel Grandland X. Ostalih sedam modela će biti električno pokretani, a prvi među njima je novi DS 3 Crossback E-Tense (na slici) koji će biti predvodnik nove generacije PSA-ovih električnih modela.

Osnovu ovog ambicioznog plana čine dvije platforme na kojima će se temeljiti velika većina spomenutih noviteta. Riječ je o platformi CMP (Common Modular Platform) i EMP2 (Efficient Modular Platform). Prva pokriva ulazni dio ponude, a druga kompaktne i veće modele. Francuzi kažu da su ove dvije platforme sposobne prihvatiti sve vrste planiranih pogonskih sklopova, a omogućuju njihovim tvornicama da sve spomenute izvedbe (s unutrašnjim izgaranjem, hibrid i električnu) sastavljaju na istim proizvodnim trakama.

Podijeli:
1