Grupa PSA otvorena za nova partnerstva

Grupa PSA otvorena za nova partnerstva

Grupa PSA koju čine Peugeot, Citroën, DS, Opel i Vauxhall je otvorena za nova partnerstva. Naime, ovaj francuski proizvođač se u nekoliko zadnjih godina izvukla iz financijskih problema te je pod vodstvom Carlosa Tavaresa postala profitabilna. Danas ostvaruje odlične prodajne i financijske rezultate, a prije svega pet šest godina je bila u ozbiljnim problemima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Također, PSA je u oko godinu dana vlasništva nad Opelom i njegovom britanskom podružnicom Vauxhallom i njih uspio vratiti u plus. Ovaj zaokret je privukao pažnju analitičara, ulagača, ali i konkurencije za koju sam Tavares kaže: “sada nas gledaju drugim očima.”

Tavares zbog svega toga smatra kako je Grupa PSA danas spremna za nova partnerstva na obostranu korist. Točnije, rekao je: “Ako netko treba partnera mi smo u odličnom stanu, imamo tehnologiju, trezveno upravljamo našom kompanijom. Ako netko pokuca na naša vrata i kaže trebamo vašu pomoć i želimo biti vaši partneri, mi smo spremni.”

Taveres dodaje kako je fokus i dalje na daljnjem poboljšanju stanja Grupe PSA, no dobra prilika za suradnjom se neće propustiti. Kao jedan od glavnih aduta Grupe PSA Tavares ističe činjenicu da se mnogi proizvođači muče sa sve strožim emisijskim standardima, a upravo je to područje na kojem je PSA jak i na kojem može ostvariti dodatnu zaradu i iskustvo u suradnji s drugim proizvođačima.

Podijeli:
1