Grupa PSA i kineski partner rade na novom pickupu

Grupa PSA i kineski partner rade na novom pickupu

Nakon što je ranije tijekom ove godine kupila Opel francuska grupacija PSA pod čijom kapom se nalaze Peugeot, Citroen i DS nastavlja sa širenjem svog poslovanja. Točnije, Grupa PSA je sklopila sporazum s kineskim proizvođačem ChangAn Automobile o razvoju nove platforme na kojoj će se između ostalog temeljiti i novi pickup koji bi se na tržištu trebao naći do 2020.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Taj bi se novi pickup trebao proizvoditi u Kini, no prodavat će se širom svijeta pa je moguće i da će stići na europska tržišta pod barem jednom značkom Grupe PSA. Upravo stoga oba partnera navode da će ovo vozilo morati zadovoljiti najviše standarde kada je riječ o kvaliteti i izdržljivosti kako bi se ispunila očekivanja kupaca posebice glede ukupne kvalitete konačnog proizvoda i sigurnosti.

O samom vozilu za sada nema konkretnijih informacija, no znamo kako je riječ o pickupu nosivosti od jedne tone za kakvima u posljednje vrijeme značajno raste potražnja pa je stoga veći broj proizvođača, koji do sada nisu imali pripadnika u ovom segmentu, lansiralo po jedan takav model. Podsjetimo samo na mercedesovu X klasu i sl.

Na kraju podsjetimo ako je Grupa PSA ranije ove godine lansirala jedan pickup jednostavnog imena Pick Up, no taj se model prodaje samo u Africi.

Podijeli:
1