Grupa PSA bi se mogla proširiti

Grupa PSA bi se mogla proširiti

Grupa PSA, odnosno proizvođač Peugeota, Citroëna, DS-a i Opela, je drugi najveći europski proizvođač automobila, odmah iza Grupe Volkswagen. Sada stiže vijest kako Francuzi, nakon što su prije dvije godine kupili Opel (i Vauxhall), planiraju novo proširenje.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Naime, Automotive News javlja da je Grupa PSA bacila oko na Fiat Chrysler Automobiles i / ili Jaguar Land Rover. Podršku daljnjem proširenju je dala i obitelj Peugeot koja je trenutno vlasnik 13,68% Grupe PSA i jedan je od tri najveća dioničara.

Točnije, svoju potporu je izrazio Rober Peugeot, predsjednik obiteljskog holdinga rekavši da je obitelj podupirala uspješni “posao s Opelom” od samog početka te da neće kočiti realizaciju neke “buduće prilike” ako se takva pojavi.

Grupi PSA je posebno zanimljiv Fiat Chrysler zbog svoje široke američke prisutnosti, a Grupa PSA se planira u vrlo bliskoj budućnosti vratiti na američko tržište. Navodno postoji i interes za Jaguar Land Roverom koji u posljednje vrijeme ne bilježi sjajne rezultate.

Spomenuti izvor spominje i mogućnost stvaranja strateškog partnerstva s General Motorsom. Dakako, za sada u ovako ranoj fazi nema nikakvih službenih potvrda interesa Grupe PSA za kupnjom ili povezivanjem s drugim proizvođačima.

Podijeli:
1