Grupa PSA bi se mogla proširiti

Grupa PSA bi se mogla proširiti

Grupa PSA, odnosno proizvođač Peugeota, Citroëna, DS-a i Opela, je drugi najveći europski proizvođač automobila, odmah iza Grupe Volkswagen. Sada stiže vijest kako Francuzi, nakon što su prije dvije godine kupili Opel (i Vauxhall), planiraju novo proširenje.

Naime, Automotive News javlja da je Grupa PSA bacila oko na Fiat Chrysler Automobiles i / ili Jaguar Land Rover. Podršku daljnjem proširenju je dala i obitelj Peugeot koja je trenutno vlasnik 13,68% Grupe PSA i jedan je od tri najveća dioničara.

Točnije, svoju potporu je izrazio Rober Peugeot, predsjednik obiteljskog holdinga rekavši da je obitelj podupirala uspješni “posao s Opelom” od samog početka te da neće kočiti realizaciju neke “buduće prilike” ako se takva pojavi.

Grupi PSA je posebno zanimljiv Fiat Chrysler zbog svoje široke američke prisutnosti, a Grupa PSA se planira u vrlo bliskoj budućnosti vratiti na američko tržište. Navodno postoji i interes za Jaguar Land Roverom koji u posljednje vrijeme ne bilježi sjajne rezultate.

Spomenuti izvor spominje i mogućnost stvaranja strateškog partnerstva s General Motorsom. Dakako, za sada u ovako ranoj fazi nema nikakvih službenih potvrda interesa Grupe PSA za kupnjom ili povezivanjem s drugim proizvođačima.

Podijeli:
1