Grijani brisači u novom Lincolnovom SUV-u

Grijani brisači u novom Lincolnovom SUV-u

Luksuzna marka automobila Lincoln u svoj novi model SUV-a Aviator ugrađuje koristan i – pogađate – luksuzni dodatak za zimske uvjete vožnje, i to u obliku grijanih metlica brisača

Luksuzni SUV Lincoln Aviator oznake modela 2020, no u prodaji već sada, u ponudi je s opcijskim VisioBlade sustavom grijanja metlica brisača. Ovaj bi dodatak trebao vlasnicima koji su izdvojili pozamašan iznos novca (od 52.000 dolara na dalje) i doplatili za dodatnu zimsku opremu, omogućiti lakšu vožnju po zimskim uvjetima.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

VisioBlade metlice brisača nisu samo grijane, već imaju ugrađene i mlaznice za prskanje tekućine za pranje stakla izravno u njih – tako da su efikasnije ne samo u odleđivanju već i pri običnom pranju i održavanju vjetrobrana čistim u svim uvjetima. To će omogućiti kako uštedu tekućine za pranje vjetrobranskog stakla tako i njezinu efikasniju distribuciju na mjesta gdje je zaista potrebna.

Kad je riječ o grijanju, u usporedbi s klasičnim odmrzavanjem stakla koje može potrajati i do 15-ak minuta, Lincoln obećava da će njihovi inovativni brisači staklo od smrznutih uvjeta do temperature od 30-ak °C ugrijati za tek četiri minute. Ugrađeni grijač odmrznut će prvo metlice brisača, pa potom i staklo zbog jedinstvenog dizajna grijanih metlica koje na njega vrlo dobro prianjaju. Sustav omogućava i sprječavanje nakupljanja snijega i leda čak i u vožnji, sve do brze vožnje autocestama, kada će posebno biti bitno imati čist vjetrobran.

Za paket opreme Elements Package Plus u kojem dolaze grijani brisači trebat će izdvojiti dodatnih 1.180 dolara – a uz to se dobivaju i grijana sjedala u prvom i drugom redu kao i grijač upravljača.

Podijeli:
1