Gordon Murray Automotive – novi proizvođač slavnog imena

Gordon Murray Automotive – novi proizvođač slavnog imena

Gordon Murray, otac legendarnog McLarena F1 te općenito vrlo cijenjeni automobilski stručnjak, je osnovao novog proizvođača automobila pod službenim nazivom Gordon Murray Automotive. Prema Murrayevim riječima radi se o proizvođaču koji je proizvoditi automobile u malom serijama.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Cilj novog igrača u svijetu auto industrije je realizacija inovativnih projekata, a uz proizvodnju automobila razvijenih vlastitim snagama GMA će biti spreman i prihvatiti projekte vanjskih naručitelja.

Prvi model koji će postati dostupan kupcima će biti tzv. flaghip za samo marku, odnosno radit će se o sportskom modelu, a Murray će u njegovoj izradi koristiti vlastiti iStream proizvodni proces koji u osnovi počiva na šasiji od čeličnih cijevi i laganim kompozitnim panelima čiji je cilj učvrstiti konstrukciju. Riječ je o sustavu čija primjena rezultira snažnim i laganim konstrukcijama čija je izrada lagana i jeftina, odnosno proizvođačima omogućuje lakšu masovnu proizvodnju kompleksnih struktura.

Murray najavljuje kako će spomenuti prvi model predstaviti povratak dizajnu i principima koji su učinili McLaren F1 ikonom automobilizma. Ovaj će automobil biti predstavljen na posebnoj priredbi 3. studenog, a na istom će mjestu biti izloženi svi automobili na kojima je Murray radio u svojoj 50 godina dugoj karijeri.

Podijeli:
1