Goodyear ulaže u autonomne dostave

Goodyear ulaže u autonomne dostave

Jedan od najvećih proizvođača guma u svijetu u okviru svojeg fonda rizičnog kapitala Goodyear Ventures sklapa partnerstva i investira u startup poduzeća koja djeluju u razvoju budućnosti mobilnosti

Dobro znamo kako je jedini kontakt vozila s podlogom kojom se vozimo pneumatik, a što iznimno naglašava njegovu važnost na polju upravljivosti te sigurnosti. Goodyear je jedan od najvećih proizvođača guma u svijetu. Zapošljava približno 62 tisuće ljudi. Proizvodi se izrađuju u 46 tvornica u 21 državi svijeta. Posjeduju i vlastita dva centra za inovacije, u Akronu u Ohiju i Colmar-Bergu u Luksemburgu, gdje se trude razvijati najnaprednije proizvode i usluge koji postavljaju standarde glede tehnologija i izdržljivosti u industriji.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

S druge strane je tvrtka Starship Technologies koja izgrađuje i upravlja mrežom samovoznih dostavnih robota koji su osmišljeni za lokalnu dostavu hrane, prehrambenih proizvoda i paketa za nekoliko minuta. Njihovi električni autonomni roboti svakodnevno obavljaju na tisuće dostava u mnogim gradovima svijeta, gdje kupcima omogućuju prikladnu, sigurnu i beskontaktnu dostavu. Dostavni roboti tvrtke Starship Technologies proputovali su milijune kilometara i obavili više od milijun autonomnih dostava diljem svijeta, što je prvo takvo postignuće u svijetu. Roboti voze autonomno, a njihovu vožnju prate ljudi koji u svakom trenutku mogu preuzeti kontrolu. Starship Technologies osnovali su suosnivači poduzeća Skype Ahti Heinla i Janus Friis. Videopredstavljanje autonomne dostave tvrtke Starship Technologies možete pogledati na poveznici.

Goodyear u okviru svojeg fonda rizičnog kapitala Goodyear Ventures sklapa partnerstva i investira u startup poduzeća koja djeluju na različitim područjima ključnima za razvoj budućnosti mobilnosti. Ta poduzeća s Goodyearom dijele viziju održivih, sigurnih i inovativnih praksi mobilnosti koje ljudima olakšavaju svakodnevni život. Posebnu pozornost Goodyear posvećuje autonomnim tehnologijama, stoga je u investicijski portfelj fonda dodao i globalnog ponuđača usluga autonomne dostave Starship Technologies. Fond je zajedno s drugim investitorima spomenutoj tvrtki osigurao financijska sredstva u iznosu od 17 milijuna američkih dolara.

 

YouTube MP3 - Hotmail
1