Giugiaro najavio konceptni GFG Style Kangaroo

Giugiaro najavio konceptni GFG Style Kangaroo

Za one koji možda ne znaju GFG Style je automobilska tvrtka osnovana 2015. Osnivači su legendarni dizajner automobila Giorgetto Giugiaro i njegov sin Fabrizio. Sada je GFG najavio skorašnju premijeru konceptnog modela pod nazivom Kangaroo.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Priloženi teaser je popratio kratak opis ovog automobila pa tako saznajemo neke detalje. Prije svega, riječ je o električno pokretanom SUV-u s pogonom na sva četiri kotača. Također, uz 4×4 pogon Kangaroo će biti opremljen i sustavom upravljanja na sva četiri kotača.

Nadalje, ovaj bi automobil trebao ubrzati do 100 km/h za 3,5 sekundi te dosegnuti najveću brzinu od 250 km/h na svakom terenu. Ovo sa “svakim” terenom dakako treba shvatiti uvjetno, a proizvođač nam time daje do znanja kako se radi o vozilu s povišenom podnicom iako je to teško vidjeti na teaseru.

Nadalje, ovaj SUV hiperautomobil bi u svojoj putničkoj kabini trebao imati svega dva mjesta, za vozača i suvozača. Konstrukcijsku osnovu će činiti aluminijski prostorni okvir, a na njemu će se nalaziti karoserija od ugljičnih vlakana.

Na kraju podsjetimo kako je GFG Style na prošlogodišnjem izdanju ženevskog auto salona predstavio svoj prvi samostalni koncept pod imenom Sibylla. Dotični je model i dalje ostao samo studija i nije poznato da postoje ikakvi planovi za proizvodnju. Kako će biti s modelom Kangaroo za sada nije poznato.

Podijeli:
1