Giorgetto Giugiaro najavio električnu limuzinu za Ženevu

Giorgetto Giugiaro najavio električnu limuzinu za Ženevu

Živuća legenda automobilističkog dizajna Giorgetto Giugiaro je objavio prve teasere svog novog konceptnog automobila koji će premijerno biti predstavljen na ovogodišnjem ženevskom auto salonu. Riječ je o električno pokretanoj limuzini za sada nepoznatog imena koja je razvijena u suradnji između GFG-a (Giorgetto Fabrizio Giugiaro) i kineskog partnera Envision, specijaliziranog za električne pogone.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Trenutno znamo kako je ovaj automobil opremljen naprednim sustavom autonomnog upravljanja. Točnije, riječ je o toliko naprednom sustavu da je upravljač slobodno mogao biti izostavljen, no Giugiaro ga “nije imao srca maknuti.” Nadalje, o samom automobilu nema konkretnijih informacija osim da je riječ o luksuznoj limuzini sa četiri sjedala koja će se odlikovati jedinstvenim dizajnom.

Na kraju podsjetimo kako je GFG Giorgetto osnovao sa svojim sinom Fabriziom nakon što je 2015. napustio Grupu Volkswagen i ovo im je drugi projekt nakon modela Techrules Ren koji je predstavljen tijekom prošle godine.

Podijeli:
1