GFG Style Kangaroo – povišeni sportski EV sportaš

GFG Style Kangaroo – povišeni sportski EV sportaš

Još 2013. Italdesign Giugiaro je na ženevskom auto salonu predstavio konceptni model Parcour. Radilo se o sportskom automobilu kojeg je pokretao pogonski stroj iz lamborghinijevog Gallarda, no imao je povišeno podnicu kakva bi se očekivala od primjerice crossovera.

Nešto slično tome Giorgetto Giugiaro i njegov sin Fabrizio, osnivači GFG Stylea, su pripremili a ovogodišnje izdanje Ženeve. Riječ je o modelu Kangaroo koji, sukladno vremenu, ima snažni električni pogonski sklop.

Konkretnije, pokreće ga par električnih motora kombinirane snage od 360 kW, odnosno 490 KS. Motori su upareni s baterijama kapaciteta 90 kWh što bi mu navodno trebalo dati autonomiju od oko 450 km. Također, Kangaroo će biti sposoban ubrzati do 100 km/h za 3,8 sekundi, a najveća mu je brzina elektronički ograničena na 250 km/h.

Za vrhunske on i off-road sposobnosti će se pobrinuti pogon na sva četiri kotača te sustav upravljanja na sva četiri kotača. Također, Kangaroo je opremljen prilagodljivim ovjesom koji nudi tri podešenja: Racing (visina podnice 140 mm), Road (190 mm) i Off-Road (260 mm). Dodajmo i da su tu kotači veličine 22 cola.

GFG Style će u Ženevi predstaviti prototip ovog modela s funkcionalnim pogonskim sklopom. Dodajmo i da mu je karoserija napravljena od ugljičnih vlakana te da se temelji na električnoj platformi koja je razvijena u suradnju s tvrtkom CH Auto.

Za sada nema potvrda da će se Kangaroo naći u serijskoj proizvodnji. Ono što znamo je da bi trebala biti predstavljena i izvedba s gusjenicama koja bi navodno bila sjajna za vožnju na snijegu i ledu.

Podijeli:
1