Genesis planira i treći SUV

Genesis planira i treći SUV

Luksuzna hyundaijeva marka Genesis trenutno kupcima nudi dvije limuzine, G90 i G80, a već je ranije potvrđeno kako će im se u skoroj budućnosti pridružiti manji G70, barem jedan coupe i dva SUV modela. Prema posljednjim saznanjima, čini se kako je Genesis revidirao svoje planove tako da im se pridruži još jedan SUV model, odnosno kompaktni crosover koji bi na tržište trebao stići do 2021. te nositi oznaku GV60.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Drugim riječima, kao što mu i sam naziv kaže ovaj bi se automobil u ponudi smjestio ispod spomenuta dva SUV-a koji će pak nositi oznake, veći, GV80 i, srednji, GV70. Za sada nema konkretnijih podataka o tim vozilima, no genesisovi modeli da bi opravdali pripadnost ovoj marki moraju biti luksuzni i poprilično dobro opremljeni.

G70 se očekuje do kraja ove godine, odnosno početak prodaje je zakazan za 2018, sljedeća generacija G90 također stiže 2021, a do tada će stići i novi sportski model, odnosno coupe. Dakle, 2021. je određena kao godina u kojoj završava jedan i počinje drugi proizvodni ciklus ove marke, a u njemu bi Genesis u ponudu trebao uvrstiti i električna vozila koja će se temeljiti na posebno razvijenoj platformi.

Do tada bi se Genesis trebao u potpunosti odvojiti od Hyundaija kada je riječ o prodajnoj mreži, marketingu i sl. To i novi proizvodi bi mu trebali pripomoći u nastojanju da postigne veću prepoznatljivost branda, a time i ostvari bolje proizvodne rezultate. Također, do tada bi se značajno trebala proširiti i dostupnost genesisovih vozila na raznim tržištima širom svijeta.

Podijeli:
1