Genesis najavio premijeru modela G70

Genesis najavio premijeru modela G70

Hyundaijeva luksuzna marka Genesis je objavila video teaser za svoj novi model koji će nositi oznaku G70 i koji će u osnovi biti prvi model koji će ovu značku nositi od samog dolaska na tržište. Genesis je odabrao G70 ne predstaviti na nekom od većih auto salona, već će premijera biti održana u Seoulu 15. ovog mjeseca. Frankfurt također nije u igri jer Genesis na europsak tržišta ionako neće doći prije kraja ovog desetljeća.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

Koliko je za sada poznato limuzinski G70 će dimenzijama biti nešto veći od BMW-ove serije 3, a manji od Kije Stinger s kojom dijeli platformu. G70 će zauzeti mjesto tzv. ulaznog modela u trenutnoj genesisovoj ponudi. Podsjetimo, trenutno su kupcima dostupni veći modeli G80 i G90 koji su rebrandirani Hyundaiji, dok će G70 biti isključivo genesisov model.

Ovaj je model najavljen atraktivnim konceptom koji je predstavljen na prošlom izdanju auto salona u New Yorku, a vrh motorizacije produkcijske verzije će činiti 3,3-litreni bi-turbo V6 snage oko 370 KS. Standardni će pogon biti na stražnje kotače, no kupcima će u opcijskoj opremi biti ponuđen i pogon na sva četiri kotača.

Nakon G70 na tržište će do kraja ovog desetljeća stići još nekoliko modela s genesisovom značkom. Točnije, očekuju se barem dva SUV-a i jedan coupe, dok će treći SUV na biti lansiran početkom idućeg desetljeća. Vjeruje se da će SUV-ovi nositi oznake GV60, GV70 i GV80, a njihov dizajn je već najavljen konceptnim modelom GV80.

YouTube MP3 - Hotmail
1