Gasi se Frankfurt Motor Show

Gasi se Frankfurt Motor Show

Frankfurtski sajam automobila, jedno od općih mjesta europske autoindustrije i najznačajniji sajam koji se tradicionalno održavao u drugoj polovici godine, više se neće održavati u Frankfurtu, nego u nekom drugom njemačkom gradu

Frankfurt Motor Show, odnosno frankfurtski sajam automobila pod nazivom Internationale Automobil-Ausstellung (IAA) jedan je od najpoznatijih i najvažnijih događaja u svijetu automobila već gotovo 70 godina. No, kao što smo već pisali, posljednjih mu godina nije cvjetalo cvijeće, pa se čini da je 2019. godina bila posljednja za ovaj sajam – barem kada je riječ o Frankfurtu. Ove godine sajma tamo neće biti već će, u skladu s tradicijom, na parnu godinu njegovu ulogu preuzeti Paris Motor Show.

-- tekst slijedi nakon oglasa --

No, organizator ovog sajma, njemačka autoudruga Verband der Automobilindustrie, objavila je da 2021. godine IAA neće biti ponovno održan u Frankfurtu. Nadležni su zaključili da je bolje da se manifestaciju preseli u neki drugi grad u Njemačkoj. Za sada kao nova lokacija za najveći sajam automobila u drugoj polovici 2021. konkuriraju Berlin, Hamburg i München.

Odluka o preseljenju donesena je zbog slabijeg interesa kako izlagača, tako i posjetitelja za sajam u Frankfurtu. Primjerice, 2015. godine ovu je priredbu posjetilo 931.000 ljudi, nakon dvije godine do je palo na 810.000, da bi lani podatak o posjećenosti otkrio porazne brojke – tek 550.000 posjetitelja.

Na našim ćete stranicama uskoro imati prilike pročitati i nešto detaljniju analizu potaknutu najavom gašenja ovog kultnog sajma.

Snimka Frankfurt Motor Showa iz 2019., po svemu sudeći posljednje godine održavanja

1